Vágólapra másolva!
Rangos nemzetközi vízilabdatornával indul az új esztendő: a 2006 Sziget Grand Prix elnevezésű viadalon, január 3-5-e között, a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában négy együttes száll medencébe. A Domino BHSE és a Dermax-UTE-VB Leasing mellett a szerb-montenegrói Partizan Beograd és az orosz Sintez Kazany kapott meghívást.

A viadal sajtótájékoztatóján a tornát szervező UTE csapatából Petrovics Mátyás vezetőedző és a válogatott Varga Tamás nyilatkozott az esélyekről.

"A 2005-ös viadalon kettősség jellemezte csapatomat, a külföldi csapatok ellen nagyon jól ment a játék, a hazaiak ellen kevésbé. Miután nem játszunk nemzetközi kupában, így minden gyakorló meccs nagyon fontos a csapat számára, így azt várom a fiúktól, hogy a maximumot hozzák ki magukból. Kiváló erőfelmérő lesz ez a számunkra, hiszen olyan csapatok ellen szállhatunk medencébe, amelyek mind az Euroligában, mind a LEN-kupában esélyesnek számítanak" - mondta Petrovics Mátyás.

"Ellenfeleinknél nagyon sok jó játékos van, főleg a Kazany együttesében, ahol nemcsak kiváló orosz válogatottak szerepelnek, de a keret tagja a szerb-montenegrói Savic, vagy a német Schertwitis. De jól ismerem Gorskovot is, akivel évekig játszottam a Vasasban. A torna azt a cél szolgálja számunkra, hogy a nemzetközi porondon is megmutassuk magunkat, s magunknak, hogy hol is tartunk. Nagyon sok van a csapatban, jövőre már mindenképpen az Euroliga-, vagy a LEN-kupa-szereplés a cél" - vélte a nyáron Olaszországból hazatért Varga Tamás.

Forrás: [origo]

Varga Tamás és Petrovics Mátyás

Kapunyitás mindhárom napon 18 órától lesz, a napijegyek (amelyekkel mindkét mérkőzés megtekinthető) egységesen 500 forintba kerülnek.

A 2006 Sziget Grand Prix menetrendje:
január 3., kedd
18.30: Sintez Kazany - Domino-BHSE
20.10: Dermax-UTE-VB Leasing - Partizan Raiffeisen Beograd

január 4., szerda
18.30: Partizan Raiffeisen Beograd - Domino-BHSE
20.10: Dermax-UTE-VB Leasing - Sintez Kazany

január 5., csütörtök
18.30: Sintez Kazany - Partizan Raiffeisen Beograd
20.10: Domino-BHSE - Dermax-UTE-VB Leasing