Vágólapra másolva!
Fordulatos mérkőzésen tartotta otthon a két pontot a férfikézilabda-bajnokság rangadóján a Pick Szeged az MKB Veszprém ellen, hisz az első félidei egygólos hátrányt a második játékrészben szenzációs játékkal ledolgozták, majd megszerezték a vezetést, melyet a hátralévő időben már nem engedtek ki a kezükből.

Férfikézilabda-bajnokság, 13.forduló
Pick Szeged - MKB Veszprém 27-24 (12-13)
Szeged, 3300 néző
v.: Dubrovics, Tájok
Szeged: Puljezevic - Berta, Lendvay 2, Andjelkovic 4, Mezei 4, Perunicic 2, Matic 4/3. Csere: Szente, Vadkerti 2, Djurkovic, Herbert, Bakos 2, Krivokapic 6, Bendó 1.
Veszprém: Sola - Tombor 2, Lazarov 9/5, Eklemovics 3, Gál 2, Buday 5, Iváncsik G. Csere: Tatai, Myrhol 2, Lusnyikov, Lapcevic, Putics 1, Pásztor
büntetők: 4/3 illetve 7/5
kiállítások: 12 perc illetve 12 perc

Nagy várakozás előzte meg a szombati rangadót Szegeden. Mindkét részről fontosnak tartották a mérkőzést, hiszen a két együttes azonos pontszámmal állt a tabellán a találkozó előtt, ám a jobb gólkülönbség miatt a veszprémiek az élről várhatták a kezdő sípszót.

Rögtön az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, és ez háromgólos előnnyé érett az ötödik percre. Hatalmas erőket mozgósítva a hazaiaknak sikerült egalizálniuk az eredményt, de csak rövid ideig tartott ez az állapot, mivel Buday és Eklemovics góljai újból a veszprémiek vezetését hozta. A félidő végéig nem is engedték már ki a kezükből a vezetést a dunántúli együttes játékosai, így egygólos előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok (12-13).

A második játékrészre aztán egy teljesen más szegedi együttes lépett a pályára. Nem tudni, hogy mit mondott a szünetben Kovács Péter szakvezető, viszont röpke öt perc alatt nemcsak kiegyenlítettek a játékosai, hanem négy góllal el is húztak ellenfelüktől. Időt is kért Zdravko Zovko a vendégeknél, azonban ez mit sem változtatott a játék képén. A Veszprém már nem tudott felpörögni, és mivel megsérült Iváncsik és Putics, valamint Perez a játékot sem tudta vállalni, nem sok lehetősége volt a változtatásra a veszprémi edzőnek.

A rangadót végül a második félidei játékának köszönhetően megérdemelten nyerte meg a hazai csapat és vette át a vezetést a bajnokságban.

A nap másik mérkőzésén:
Csömör - Tatabánya-Carbonex 31-34 (14-15)

MobilPress