Vágólapra másolva!
Időntúli szabaddobásból esett góllal 32-31-re kikapott a remekül küzdő Pick Szeged a vendég spanyol Ciudad Realtól a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén.

eredmény, férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Pick Szeged - Ciudad Real (spanyol) 31-32 (16-14)

Szédületes iramban kezdődött a mérkőzés. Eleinte felváltva estek a gólok, majd a tűzpárbajban és a rohanásban a 9. percben 5-3-ra elhúzott a Tisza-parti együttes. Puljezevic remekül védett, és a támadók is sziporkáztak. Az előző kiírásban BL-finalista, másfél hete Szuperkupát nyerő spanyolok nem ijedtek meg, és mindig sikerült valami újat nyújtaniuk.

Azonban a szurkolóktól feltüzelt hazaiak lendülete nem akadt meg, és 10-7-re elléptek. Kapust cserélt a Ciudad Real, az ősi rivális Veszprémtől igazolt Sterbik állt be, amikor együttese emberelőnybe került.

A rivális edzője, az előző idény után visszavonult, korábban kétszer a világ legjobb játékosának választott Dusebajev négy poszton is változtatott, és az újak a 19. percre egyenlítettek (11-11). A Szeged sem hagyta annyiban, és főleg a jó kapusteljesítménynek, valamint a jó jobb oldali akcióknak köszönhetően megint előnyhöz jutott. Különösen Berta gólja ment élményszáma, a szélről pattintva csavart, "cunderezett" a hálóba. Sterbik gyorsan leült a cserepadra...

A második félidő elején két eladott labda, és az azokból kapott gólok miatt nem lehetett elhúzni, majd furcsa mód emberhátrányban megint nőtt a különbség. Azonos létszám mellett a spanyolok jobbak voltak, és a 38. percben már ők vezettek (19-20). Az egyenlítő gól vicces volt: a Ciudad Real szabaddobását Matic csípte el, míg Sterbik erre nem számított, a kapuja felé fordult, a szegedi szélső pedig félpályáról a hálóba lőtt.

A folytatásban fej-fej mellett haladtak az együttesek, ám ez a spanyolok malmára hajtotta a vizet, hiszen a visszavágó előtt a szegedieknek minél nagyobb különbséggel kellett volna nyerniük.

A beállós Mezeit gyorsan kétszer kiállították, és mivel ez már a harmadik büntetése volt, nem folytathatta a játékot, pedig szükség lett volna rá. Krivokapic ugyan tartotta a lelket a többiekben, ám a félelmetes rivális rendre könnyedén volt eredményes. Ebben a szakaszban főleg a volt veszprémi Dzomba remekelt a vendégektől.

Hogy aztán mégis a vendégek örüljenek a végén, arról Rutenka gondoskodott: időntúli szabaddobásból talált a kapuba, és így a Ciudad Real még győzni is tudott. A továbbjutás szinte reménytelen a Szeged számára.

a korábban játszott nyolcaddöntőkben
MKB Veszprém - Aarhus (dán) 30-21 (11-12)
Kolding (dán) - Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 33-34 (15-12)
Paris Handball (francia) - THW Kiel (német) 21-28 (10-13)
RK Zagreb (horvát) - Flensburg Handewitt (német) 25-23 (11-8)
SC Magdeburg (német) - Barcelona 24-26 (15-11)
Ademar Leon (spanyol) - Portland San Antonio (spanyol) 31-26 (14-13)
Gorenje Velenje (szlovén) - Montpellier (francia) 26-22 (14-10)

A veszprémiek szombaton 15 órakor Aarhusban, a szegediek vasárnap 17.15-kor Ciudad Realban vívják a visszavágót.