Vágólapra másolva!
Az Ausztrália elleni, 57-9-es diadalt követően Angola lesz a magyar nőikézilabda-válogatott ellenfele a szentpétervári világbajnokság 2. fordulójában. A két együttes korábban négyszer mérkőzött meg egymással, s mindig magyar siker született.

Nézze meg a nyitómeccs összefoglalóját!

A norvég tv2 fogalmazta meg a legtalálóbban: kézilabda-paródiát láthatott hétfőn a SCC Peterburgszkij csarnok - az északi sajtó szerint - mindössze 25 főnyi közönsége. No nem a magyar válogatott jóvoltából, sokkal inkább Ausztrália miatt. A kontinensnyi ország válogatottja egyszerűen nem vb-szintű, lehet, hogy a sportág népszerűsítése okán érdemes belevenni a forgatagba, de ilyen teljesítménnyel, s főleg egy 48 gólos vereséggel inkább komolytalanná teszi a kézilabda nemzetközi megítélését.

Elképzelni is szörnyű, milyen lehet az új-zélandi csapat, amely ettől az Ausztráliától 38-12-es, illetve 31-17-es vereséget szenvedett a selejtező során...

Németh András szövetségi kapitány pozitívumként azt emelte ki a találkozó után, hogy játékosai egy percig nem álltak le, s az utolsó percig komolyan vették a találkozót. Rossz hír viszont, hogy a hatalmas csarnokot szinte lehetetlenség befűteni, így a cserék kénytelen melegítőben fagyoskodni a kispadoknál. Ráadásul a meteorológia szerint a hét második felére havazás és komoly fagy várható Szentpéterváron.

A csoport nagy meglepetését Szlovénia keltette Korea legyőzésével, számunkra azonban inkább a Norvégia-Angola meccs szolgálhatott tanulságokkal, az ellenfél ugyanis kedden az afrikai együttes lesz.

Norvégia 36-30-as győzelme azt sejteti, alaposan megszenvedett az Európa-bajnok. "Nagyon komolyan oda kellett tenni magunkat, simának egyáltalán nem nevezném a győzelmünket. De nem fordult meg a fejemben, hogy veszíthetünk, olyan könnyedén szereztük góljainkat" - nyilatkozta Marit Breivik, a norvégok szakvezetője.

A meccs statisztikájából kiderül, hogy az angolai kapusok nem álltak a helyzet magaslatán, összesen 18 százalékosan védtek. A legjobbjuk Elzira Tavares volt, aki 10 kísérletből nyolc találatot ért el, azaz alig hibázott, de nyolcszor bizonyult eredményesnek Ilda Bengue is.

A két válogatott eddig négy alkalommal találkozott egymással, s mind a négyszer magyar siker született. A találkozóra 17 órakor kerül sor (tv: Sport1).