Vágólapra másolva!
Nehezen lendült bele, de aztán 30-21-re nyert az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a vendég dán Aarhus ellen.

eredmény, férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
MKB Veszprém - Aarhus (dán) 30-21 (11-12)
Veszprém, 3000 néző
v.: Baum, Goralczyk (lengyelek)
gól: Buday 10, Lazarov 5, Putics 5, Eklemovic 3, Iváncsik 3, Lapcevic 2, Tombor 1, Myrhol 1, illetve Asqeirsson 8, Söndergaard 5, Hansen 3, Sörensen 2, Jespersen 1, Jensen 1, Naesby 1
hetesek: 5/4, illetve 6/4
kiállítások: 12, illetve12 perc

A nagy téttel magyarázható, hogy sok hibával kezdett mindkét csapat. Nehezen lehetett helyzetbe kerülni, ráadásul a lövések - illetve a büntetők - is pontatlanok voltak. A harcias dánok emberhátrányban csak egy gólt kaptak, majd a rájuk jellemző gyors indításokból mindig sikerült egyenlíteniük.

A juniorkorú Putics támadásban jól helyettesítette a 2005-ös esztendő legjobbjának választott sérült Perezt, majd a lengyel játékvezetők vitatható ítéletei nyomán az Aarhus a 11. percben először vezetett (3-4).
Pásztor, majd Iváncsik is megsérült, "köszönhetően" a vendégek kemény védekezésének, így a balszélső posztja rövid ideig "foghíjas" volt. Ez nem zavarta a BL góllövőlistáját vezető Lazarovot, aki gyorsan duplázott, és újra a Veszprémnél volt az előny.

Csakhogy a folytatásban megint fordult a kocka, és a hazaiak futottak az eredmény után. A 20. percben, 6-6-nál (és számtalan hajmeresztő hiba után) jött is az időkérés. Később már rendezettebben játszott a Veszprém, és sikerült valamelyest meglépnie (10-7), azonban kettős emberhátrányban felzárkózott a rivális, és még a szünet előtt fordított.

A második félidőt emberelőnyben kezdte a magyar bajnok, és élt ezzel a lehetőséggel. A lendület megmaradt, a Sola remek védéseivel "megtámogatott" csapat 17-13-ra elhúzott. A különbség állandósult, a bírók egyre többször állítottak ki a dán együttesből, és az ebben a szakaszban már jól összpontosító Veszprém kevesebbet rontott.

Az utolsó negyedóra 21-16-ról indult, és Buday ekkor vállára vette a csapatot. Pontosan lőtt - még emberhátrányban is betalált - és kezdett megnyugtatóvá válni az előny (26-19). Hogy az is maradjon, arról a védelem gondoskodott. Az elveszített első félidő után a másodikat 19-9-re nyerte az MKB Veszprém.

A vendégek igazolták hírnevüket: képesek szenzációs és gyenge teljesítményre is. A találkozó 40. percéig megszorongatták a világklasszis Perez nélkül felálló Veszprémet, később azonban a másik arcukat mutatták.

A visszavágót jövő szombaton 15 órakor rendezik Aarhusban.

A másik magyar BL-résztvevő, a Pick Szeged kedden 18.30-kor fogadja az előző kiírásban döntős, Szuperkupa-győztes spanyol Ciudad Realt, ennek a párharcnak a második csatájára jövő vasárnap kerül sor.

további eredmények
Ademar Leon (spanyol) - Portland San Antonio (spanyol) 31-26 (14-13)
Gorenje Velenje (szlovén) - Montpellier (francia) 26-22 (14-10)