Vágólapra másolva!
November 30-án, szerdán a Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapatának három játékosa, Szabó Valéria, Tápai Szabina, és Vaszari Virág a navigátor szerepében tette próbára bátorságát Pálocska Henriett raliversenyző mellett a veszprémi lőtéren. Az eseményről nem hiányozhatott Sub Bass Monster rapper sem, aki már-már kabalaként elengedhetetlen résztvevője a veszprémi raliversenyeknek.

Sűrű ködben, és szürke felhők alatt várták a Cornexi kézislányai, hogy részt vehessenek életük első "raliversenyén" a veszprémi lőtéren, ahol Pálocska Henriett raliversenyző "navigátoraként" bizonyíthatták rátermettségüket. A farkasordító hidegben szó szerint ráfagyott Szabó Valéria, Tápai Szabina és Vaszari Virág arcára a mosoly, legfőképpen akkor, amikor meghallották az egyre bemelegedő, felzúgó motorhangot. Sub Bass Monster oldotta a várakozás feszültségét látva a csinos kézislányokat, halkan megjegyezte - "nem értem, miért nem voltam még eddig Cornexi meccseken? Ígérem, bepótolom."

Az első jelentkező Tápai Szabina határozott válaszára és noszogatására Vaszari Virág volt, aki higgadtan foglalta el a navigátori ülést Henriett mellett. A sárdagasztó körök, huppanók és kanyarok után Virág enyhe mosollyal szállt ki az autóból. "Nagyon féltem, amikor közölték velem, hogy milyen autóval megyünk, de kíváncsi is voltam, milyen érzés lehet ilyen sebességgel, ilyen úton menni. Egyébként nincs még jogosítványom se, és a száguldozást sem szeretem az utakon, de ez hatalmas élmény volt számomra." - mondta a Cornexi balátlövője.

A felbátorodott Tápai és a raliszakértő Szabó egymásnak adták át az ülést, majd a következőképpen meséltek élményeikről.

"Amikor idejöttünk, nem féltem, de amikor ecsetelték, hogy milyen kanyarokra és bukkanókra számíthatunk, egy kicsit elbizonytalanodtam. Jobb volt másodiknak menni, így láttam, mire számíthatok. Az indulás után azonban kellemesen csalódtam, és kifejezetten élveztem a ralizást. A Henriett nagyon jól vezetett, teljesen uralta az autót, így nem volt mitől félni. Az volt a legjobb, amikor a tócsákba belementünk, és nem lehetett látni semmit. Nagyon vonzó sportágnak tartom a ralit, de természetesen a kézilabdát nem cserélném fel érte" - mondta Tápai Szabina

Szabó bevallotta, kíváncsian várta a tesztelést. "Nagyon élveztem minden pillanatát, főleg a bukkanókat és tócsákat. Különösen tetszett, hogy ilyen sáros úton is gyorsan, 160 km/h-s sebességgel mentünk és csúszkáltunk."