Vágólapra másolva!
A jégkorong bajnokság örökrangadóján a lila-fehérek 8-1-re leiskolázták a Ferencvárost. A kiegyenlített első harmad után az FTC megrogyott Ladányiék gólzápora alatt, akik a papírformánál jóval nagyobb verést mértek a zöld-fehérekre.

Borsodi Liga:
Ferencváros - Újpest 1-8 (1-2, 0-5, 0-1)
Megyeri út, 800 néző
gól: Feil (3.), illetve Szabó (2.), Dubek (17., 33.) Ondov (21., 28., 34.), Drahovsky (31.), Ladányi (42.)

A második percben máris vezetést szereztek a vendégek, de szinte azonnal megzördült a lilák hálója is, Feil lőtte be a Fradi egyetlen találatát. Dubek újra visszafordította az állást, a harmad hajrájában nagy adok-kapok alakult ki, a lila-fehérek minimális előny birtokában zártak.

A második harmadban húszperces FTC-kálvária zajlott a pályán. Az újpestiektől Ondov háromszor talált be, Drahovsky és Dubek is eredményes volt. A vendégeknek minden sikerült, több esetben pedig a szerencse is az Újpestet segítette, sok korong pattant be hazai védőről. A Fradi ráadásul meg is zavarodott , nem nagyon tudta ellensúlyozni az ellenfél nyomasztó fölényét, erre legjellemzőbb példa az FTC kapuscseréje.

A utolsó játékrészre egy meglehetősen morcos Ferencváros korcsolyázott jégre. Sok volt a zöld-lila ütközés, néhányszor ütközet is kerekedett. Az ökölharcoktól eltekintve a zöld-fehérek összeszedték magukat, de 1-7-es állásnál maximum a harmad megnyerését tűzhették ki célul, de Ladányi gólja azonban ezt is keresztülhúzta.

(MobilPress)