Vágólapra másolva!
Vigdis Haarsaker és Gro Hammerseng után harmadik kulcsemberét veszítette el a norvég nőikézilabda-válogatott. Az Európa-bajnoki címvédő csapat szövetségi kapitánya, Marit Breivik nem számíthat Katja Nybergre sem a szentpétervári világbajnokságon.

Vállsérülés miatt nem vehet részt a december 5-19-e között Szentpéterváron rendezendő világbajnokságon Katja Nyberg. A norvég válogatott Európa-klasszis átlövője szlovén klubjánál, Ljubljanában sérült meg, s a következő napokban Oslóban fekszik műtőasztalra.

Nyberg immáron a harmadik norvég klasszis, aki kihagyja a vébét, korábban Vigdis Haarsaker szintén válloperáción esett át, míg Gro Hammerseng keresztszalag-szakadást szenvedett. Ugyancsak aggodalomra adhat okot, hogy egyelőre kérdéses Katrine Lunde kapus szereplése is.

"Most már biztos, hogy nem vagyunk a világbajnokság esélyesei" - nyilatkozta Marit Breivik, a válogatott szövetségi kapitánya.

Az együttes a felkészülés hajrájában először november 15-20. között az aarhusi Világkupán vesz részt, ahol a csoportban Ukrajna, Franciaország és Oroszország lesz az ellenfele. Ezt követi a hagyományos Möbelringen-kupa, november 24-27-e között Kína, Oroszország és Dánia utazik Norvégiába.

a norvégok 14-es kerete
kapusok: Terese Pedersen (Tertnes HK), Kjersti Beck (Byasen IL), Katrine Lunde (Aalborg DH)
mezőnyjátékosok: Karoline Breivang, Kari Johansen, Elisabeth Hilmo, Kristin Riegelhuth (mind Larvik HK), Kristine Lunde, Marianne Rokne, Isabel Blanco (mind Aalborg DH), Ragnhild Aamodt (Ikast Bording), Randi Gustad (Nordstrand IF), Linn Sulland (NTG/Stabaek), Camilla Thorsen (HC Leipzig).