Vágólapra másolva!
Bár a Női Hivatásos Kosárlabda Liga versenybizottsága mindössze hét csapat nevezését fogadta el a 2005-2006-os bajnoki idényre, a tervek szerint 11 együttes vág neki az új évadnak. A BSE-ESMA, a Szolnoki NKK és a Rába-Quelle Foton mellett a bajnok MiZo-Pécs papírjait visszadobta ugyan a bizottság, Rózsa Gábor ügyvezető mégsem aggódik.

A tervek szerint tizenegy csapattal rajtol majd a 2005-2006-os nőikosárlabda-bajnokság, ám az első körben mindössze hét együttes (Diósgyőri KSK, Euroleasing-Orsi Sopron, AKSC Szekszárd, Szeviép-Szeged, BEAC-Újbuda, Zala Volán-ZTE, Kanizsa DKK) nevezését fogadta el a Női Hivatásos Kosárlabda Liga versenybizottsága.

Az elutasított csapatok között a BSE-ESMA, a Szolnoki NKK és a Rába-Quelle Foton mellett a bajnok MiZo-Pécs is megtalálható.

A határozat okáról dr. Nyíri Dezső a Pécs hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, alapvetően jogi és gazdasági jellegű problémákat állapítottak meg.

"A beadott nevezésről nem derül ki, hogy az elmúlt időszakban felgyülemlett hiányt, a rövid lejáratú hiteleket, valamint a következő idény működési költségeit miként állja a gazdasági szervezet. Mivel az együttesnél tulajdonosváltás következett be, és a korábbi főtulajdonos, a Pécsi Vasutas Sportkör írásban nyilatkozott arról, hogy nem vállalja sem a hiánypótlást, sem az idei működtetést, a Liga pedig nem látja tisztán, hogy ki állja a MiZo-Pécs kiadásait."

Rózsa Gábor egyáltalán nem látja borúlátóan a helyzetet. Az ügyvezető elmondta, csak a csapat legnagyobb támogatóival (ide értve a bérlet- és jegyeladás tervezett bevételeit is) kb. 185-190 millió forintról van szerződés az idény megkezdése előtt. Bevételeket hozhat az évadban első ízben Pécsett rendezendő EuroLiga All Star gála, melyre egy szponzori körrel való megállapodás van előkészületben.

"Emellett a csapat eredményességéből nem engedünk, hiszen a szurkolóink és a támogatóink is azért áldoznak ennyit ránk, mert eredményes, és kiemelkedő nézettséget produkál a MiZo-Pécs csapata már évek óta. Ebben a helyzetben higgadt, átgondolt döntésekre van szükség, mérlegre téve annak pozitív és negatív vonzatait."

Ami biztos: külföldi gárda nem szerepel a 2005/06-os magyar bajnokságban, mert a szlovák Delta Kosice az utolsó pillanatban úgy döntött - annak ellenére, hogy minden szükséges dokumentumot beszerzett -, hogy nem indul.