Vágólapra másolva!
A Clicanoo című napilap szerint a Réunion szigeti bajnokságban, a Tamponnaise HB együttesében folytatja pályafutását Melinda Jacques, azaz Szabó Melinda, a francia válogatott világbajnok kézilabdázója.

Az athéni olimpia után bejelentette ugyan visszavonulását, nem szakad el a kézilabdától Melinda Jacques, azaz Szabó Melinda. A Vasas egykori magyar válogatott kézilabdázója tavaly már elbúcsúzott a Metz csapatától, amelyben 1998-tól kezdve játszott, s négyszer (1999, 2000, 2002, 2004) nyert bajnokságot.

A Clicanoo című napilap szerint Melinda a Tamponnaise HB együttesében folytatja pályafutását, igaz, nem az anyaországban, hanem annak egyik "départements d'outre-mer"-én, azaz tengerentúli területén, az Indiai-óceánban, Madagaszkártól keletre fekvő Réunion szigetén.

A portugálok által 1513-ban felfedezett 2517 négyzetkilométer területű sziget eddig inkább turisztikailag jelentett vonzerőt, a világbajnok kézilabdás érkezésével a sportágtól is várnak némi fellendülést.

A klub elnöke, Jean-Michel Dall'Acqua lelkesen nyilatkozott az új szerzeményről, a lap pedig kiemelte, a Tamponnaise HB olyan erős lesz idén, mint korábban soha. Szabó 2000-ben mutatkozott be a francia válogatottban, amelyben 68 alkalommal lépett pályára, és 292 gólt szerzett.

Tagja volt a 2002-ben, Dániában Európa-bajnoki harmadik, a 2003-ban világbajnoki aranyat nyerő s az athéni olimpián negyedik helyen végző francia nemzeti együttesnek.