Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem a svéd Patrik Urban lesz a Ferencváros jégkorongcsapatának vezetőedzője.

Kassai György szakosztályelnök elmondta, néhány részletkérdésben nem sikerült egyezségre jutni, nem tudnak szerződést kötni a magyar származású szakemberrel. A Ferencváros hétfőn kezdte volna el idény előtti edzőtáborát, azonban az első tréningen Urban jelezte: nem tudja vállalni a munkát.

"Olyan körülmények merültek fel, amelyek miatt nem írhattam alá a szerződést. Ugyanakkor az a véleményem, a probléma megoldható, és csak az FTC vezetőin múlik, hogy én leszek-e a csapat edzője. Azt viszont látni kell, hogy minden egyes kimaradt nappal sokat veszít a gárda" - nyilatkozta Urban, aki jelenleg az FTC korosztályos együtteseit tömörítő Budapest Stars utánpótlás-igazgatója.

Urban két hónappal ezelőtt, amikor elvileg elfogadta a zöld-fehérek felkérést, akkor lemondott a magyar válogatott másodedzői tisztéről és a szövetség edzői bizottságában betöltött tagságáról.

Kassai György jelezte: mivel még annyira friss az élmény, nem tud bővebben nyilatkozni és még nem tudja, ki lesz a csapat vezetőedzője, viszont gyorsan megoldást kell keresni. Az együttesnél korábban az orosz Szergej Oreskin volt a vezetőedző, akit Urban érkezésekor a juniorcsapathoz irányítottak volna.