Vágólapra másolva!
Két magyart szeretne szerződtetni a HSG Bensheim/Auerbach - írja a Darmstädter Echo című német napilap, amelynek információja szerint a Bundesliga másodosztályában vitézkedő gárda az élvonaltól búcsúzó Pécs két fiatalját, Savanyú Olgát és Stréb Petrát szemelte ki.

"Remélem, három kiszemeltünk legkésőbb a jövő héten csatlakozni tud a csapathoz" - nyilatkozta Reinhardt Bender, a klub sportigazgatója. Az olasz válogatott Stefanie Egger (Verona) mellett Savanyú és Stréb került képbe, köszönhetően a csapat másodedzőjének és játékosának, Rott Edinának.

A Vasassal két bajnoki aranyérmet (1992, 1993) is szerző, 30-szoros válogatott kézis korábban szerepelt a Spartacus és a Pécs együtteseiben is, ő figyelt fel a magyarokra.

"Július elején a magyarok már négy edzésen részt vettek, Thorsten Schmid nagyon elégedett volt mindkettejükkel" - mondta Bender.

Savanyú Olga 1983. március 21-én született, 166 cm magas, 66 kiló testsúlyú, átlövőként 24 mérkőzésen 36-szor volt eredményes a bajnokságban. Stréb Petra 1983.május 16-án született, a 172 centis játékos 24 bajnokin három gólt szerzett.