Vágólapra másolva!
A Dinamo Minszk jégkorongcsapata szeretné leigazolni Szuper Leventét, a magyar válogatott kapusát. A 25 éves játékos pénteken utazik a fehérorosz gárdához.

"Ez nem próbajáték. Azt mondták, csak rajtam múlik, hogy aláírok-e. A csapat az elmúlt szezonban nem szerepelt jól, lemaradt a playoff-ról, azonban most befektetők segítségével komoly erősítésbe kezdett" - mondta Szuper, aki az előző idényben a tengerentúli profiliga (NHL) bérvitája miatt a Dunaújváros-Invitelben játszott.

A korábban az NHL-es Calgary Flames és St. Louis Blues alkalmazásában álló Szuper Levente megjegyezte: gyorsan kellene döntenie, hiszen augusztus 3-án már kupamérkőzés várna rá. A kapus hozzátette: nem érzi visszalépésnek, hogy most nem a tengerentúlon próbálkozik - noha onnan is voltak ajánlatai -, mert megegyezés esetén biztosan egy erős bajnokságban lesz bevethető, és az ügynökök folyamatosan nyomon követhetik teljesítményét.

A fehérorosz hoki a világ élmezőnyéhez tartozik, a válogatott a 2002-es Salt Lake City-i olimpián negyedik, az idei ausztriai vb-n pedig a tizedik lett. A Dinamo Minszk az előző idényben az alapszakaszban kilencedikként zárt, így éppen lemaradt a playoff-ról. A befektetések révén azonban most sok pénz áramlik a klubhoz, így a bérek - amint Szuper megjegyezte - már-már vetekszenek az NHL-es jövedelmekkel.

Fehéroroszországban politikai ügy a jégkorong. Alekszandr Lukasenko köztársasági elnök például rendszeres edz (!) a válogatottal, és több miniszternek is van érdekeltsége a klubokban. A belorusz együttesek nem csak hazájuk bajnokságában szerepelnek, hanem a tehetősebbek - így a Dinamo is - indul az oroszokkal és ukránokkal közös pontvadászatban.