Vágólapra másolva!
A románok után (14-4) a kanadai válogatottat is megleckéztette a világbajnoki címvédő magyar férfivízilabda-válogatott, amely a budapesti idő szerint csütörtök kora hajnali összecsapáson, a C betűjelű csoport második selejtezőkörében 8 góllal verte a vb-házigazdák együttesét.

eredmény, C csoport, 2. forduló
Magyarország - Kanada 11-3 (3-0, 1-1, 4-0, 3-2)
a magyar góldobók:
Biros 3, Steinmetz, Kásás, Madaras 2-2, Fodor, Molnár 1-1

Jelentős különbség tűnt előzetesen reálisnak a messze nem azonos pólós súlycsoportban levő gárdák találkozóján, s a valóság magabiztos magyar győzelem képében alapvetően vissza is igazolta a várakozásokat.

Biros találata adta meg a jelet a gólgyártásra, de a nem túl acélos igyekezet, a kissé álmatag játék jó darabig nem vezet(het)ett "túltermeléshez", a félidőig csupán négy ízben zördült a kanadaiak hálója.

A szebbnél szebb gólok közül mindazonáltal kiemelkedett Kásás Tamás csapatkapitányé, aki látványosan távoli, s főképpen védhetetlen bal felső sarkos bombával, stílusosan ünnepelte meg a medencében 29. születésnapját.

Míg a társak el-elkényelmeskedték, vagy éppenséggel elkapkodták a helyzeteket, Biros Péter komolyan vette feladatát, és a harmadik játékrész elején, megúszásból már harmadszor volt eredményes (5-1).

A befejező játékrészre azért már tetemesnek mondható 7 gólnyira duzzadt az előny, a vége pedig feltétlenül reálisnak mondható 11-3-as magyar győzelem lett.

Sikerével a Kemény Dénes igazgatta gárda egyértelművé tette az alaphelyzetet: amelyik együttes nyer a pénteki összecsapáson (kezdés: 21.15) a csoportrangadónak minősülő magyar-horvát mérkőzésen, az az első hely birtokosaként - a másik három csoportgyőztes társaságában - azonnal a legjobb nyolc közé lép tovább, míg a második helyezett - ez már döntetlen esetén is a horvát csapat lenne - a D csoport harmadikjával (vagy Ausztráliával, vagy Görögországgal) vív meg a pólótorna már egyenes kieséses rendszerű folytatásában a negyeddöntős részvételért.