Vágólapra másolva!
Nem kevesebb, mint hat svéd jégkorongozóval erősít a DAC-Invitel jégkorongcsapata, amely eddig csupán hat távozót, közte válogatott klasszisokat tudott felmutatni. A legnagyobb érvágás azonban a csapatkapitány, Szélig Viktor búcsúja lehet.

"Az tény, hogy különböző okok miatt távozott Szuper Levente, Kaszala János, Horváth András, Bali Zsolt, Sándor Szilárd és Halmosi Tamás is. Viszont megegyeztünk a kapus Jaroslav Ferjóval, aki már korábban Dunaújvárosban is bizonyította, hogy kiváló képességekkel bír. Emellett hat svéd hokissal, öt csatárral és egy hátvéddel kötöttünk szerződést. Őket később mutatjuk be a nyilvánosságnak. Visszahoztuk Papp Viktort, aki tavaly a szlovák junior Extraligában, Topolcsányban szerepelt. Tizenöt ifjúsági és junior korú játékos dolgozta végig a száraz felkészülést a felnőttekkel, közülük heten kapnak majd szerződést. Björn Ferber edző huszonnégy tagú kerettel szeretne dolgozni" - mondta Takács Endrét, a DAC Jégkorong Kft. ügyvezető igazgatója a Dunaújvárosi Hírlapnak.

Takács megerősítette a hírt, a csapatkapitány Szélig Viktor valóban távozni szeretne az Acélbikáktól, mondván, a DAC szerződést szegett. A felek még tárgyalnak egymással.

A csapat augusztus elején kezdi meg a felkészülést, majd 12-14-e között Lengyelországban egy nemzetközi tornán vesz részt.

[origo]