Vágólapra másolva!

Világbajnokot vertek női pólósaink

A montreali vizes vb nőivízilabda-tornájának második csoportfordulójában a magyar válogatott a világbajnoki címvédő amerikaiakkal találkozott, és hatalmas csatában egy góllal legyőzte riválisát.

eredmény, B csoport, 2. forduló
Magyarország - Egyesült Államok 9-8 (2-2, 2-3, 3-2, 2-1)
a magyar góldobók:
Pelle 3, Brávik, Benkő, Valkay, Stieber, Kisteleki, Drávucz 1-1

A tavalyi athéni olimpián az amerikaiakkal szemben egy góllal alulmaradt és a nyári játékokon végül csak hatodik helyen végzett, a 2003-as vb-n pedig ötödik magyar együttes Pelle Anikó két góljával az első negyedben tartotta a döntetlent.

A másodikban 4-3-as magyar vezetésről fordítottak 5-4-re az ellenfelek, nem kis mértékben azért, mert rendre emberelőnyben játszhattak, míg Faragó Tamás csapata javára csak elvétve ítéltek fórt a bírók (félidőben 8:4 volt a kiállítási arány - oda).

A sípmestereket az sem zavarta különösebben, hogy 6-6-os állásnál Tomaskovics Eszternek vérző orral kellett kikecmeregnie a medencéből. Stieber Mercedes csapatkapitányhoz méltóan állt bosszút: lövőcsel után nagy gólt ragasztott a rivális kapujába (7-6). Az egyenlítés ugyan nem maradt el, ám a csattanó - miközben egyre sűrűbb eső verte játékosokat, nézőket egyaránt - még hátra volt: előbb Stieber passzát értékesítette Kisteleki, majd az általa kiharcolt büntetőt Drávucz belőtte (9-7), s meglett a rendkívül értékes győzelem a világbajnok ellen.

Érdekesség, hogy a "záróra" előtt bő három perccel az ítéletidő miatt átmenetileg félbeszakadt a meccs, a folytatásban azonban - nevezzük így: - a bírói jóindulatot változatlanul élvező amerikaiak már csak egy gólra voltak képesek, ennélfogva a magyar válogatott mindkét mérkőzését megnyerve 4 ponttal áll csoportja élén. Csütörtökön a befejező csoportmeccsen a spanyol gárda következik.

Faragó Tamás szövetségi kapitány: "Nagy zivatarban viharos győzelmet arattak a lányok, mert bíztak magukban, s ez végül is döntőnek bizonyult a fizikailag roppant erős ellenféllel szemben."

A csoport másik mérkőzésén:
Spanyolország - Kína 15-3 (3-1, 3-0, 4-0, 5-2)