Vágólapra másolva!
Fölényes győzelemmel kezdte szereplését a vizes sportok világbajnokságán a magyar férfivízilabda-válogatott, amely első csoportmeccsén 14-4-re verte a román együttest.

Csoportselejtezők, első forduló, C csoport:
Magyarország - Románia 14-4 (2-1, 4-0, 5-0, 3-3)
a magyar góldobók: Madaras 5, Biros 3, Molnár 2, Kásás, Kiss Cs., Kiss G. , Steinmetz 1-1.

A legutóbbi vb-n, 2003-ban, Barcelonában is összekerült a két gárda, akkor négygólos magyar siker született, de egyáltalán nem volt holmi sétagalopp ama összecsapás, miként nem ígérkezett annak a hétfői, montreali csoportselejtező sem. Aztán mégis könnyed edzőmeccsé szelídült a négyszer hét perc.

Bő egy perc elteltével Molnár góljával szerzett vezetést, majd Kásás parádés ejtésével növelte előnyét a válogatott, de a negyed végén jött a román válasz (2-1). Madaras bombalövéssel jelentkezett be a második játékrész elején (3-1), majd másodszor is kilőtte a bal felső sarkot, miközben Biros, aztán az Európa-bajnok, de vb-újonc Kiss Csaba is megszerezte első világbajnoki gólját (6-1).

A harmadik hét perc is az egyoldalúság jegyében telt el, tehetetlen románok amott, remek magyar védekezés és szebbnél szebb találatok emitt (Kiss G., Biros, Madaras - utóbbi megint kétszer volt eredményes, előbb újból a bal felsőt választotta a labda landolási helyéül, majd egy pompásat ejtett), Steinmetz Ádám révén pedig már elképesztően nagyra, 10 gólosra duzzadt a differencia (11-1).

A zárónegyedben a románok megtöbbszörözték addigi góljaik mennyiségét, ám mivel Molnár, Biros és - immár ötödszörre - Madaras is betalált, a vége 14-4-es magyar KO-győzelem lett.

Kedden pihen a csapat, szerdán - budapesti idő szerint már csütörtök hajnali 1 órakor - következhet az újabb csoportellenfél, Kanada válogatottja.

A csoport másik meccsén:
Horvátország - Kanada 19-4

További eredmények:
A csoport:
Oroszország - Dél-afrikai Köztársaság 11-7,
Spanyolország - Olaszország 7-5

B csoport:
Egyesült Államok - Japán 7-4
Szerbia-Montenegró - Kuba 21-1

D csoport:
Görögország - Kína 11-4
Németország - Ausztrália 9-8