Vágólapra másolva!
Nehéz csoportba került a magyar nőikézilabda-válogatott a decemberi szentpétervári világbajnokságon. A helyszínen megtartott szombati sorsoláson Németh András szövetségi kapitány csapata az Európa-bajnok Norvégiával, a világbajnokságokra és olimpiákra hagyományosan roppant erős együttessel kiálló Koreai Köztársasággal, az utóbbi években fokozatosan javuló Szlovéniával és Angolával, valamint a gyenge Ausztráliával találkozik majd a nyitó szakaszban.

Az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol megmérkőzik majd az Ázsia-bajnok Japánt, a házigazda Oroszországot, valamint Hollandiát, Kínát, Horvátországot és Uruguayt felvonultató A jelű csoport legjobbjaival.

A csoportbeosztás:
A csoport: Japán, Oroszország, Hollandia, Kína, Horvátország, Uruguay
B csoport: Norvégia, MAGYARORSZÁG, Szlovénia, Angola, Koreai Köztársaság, Ausztrália
C csoport: Dánia, Lengyelország, Ausztria, Brazília, Elefántcsontpart, Németország
D csoport: Franciaország, Ukrajna, Románia, Macedónia, Argentína, Kamerun

Németh András nem volt elégedett a sorsolással: "Szerettem volna, ha az általam legveszélyesebbnek ítélt két csapatot, Norvégiát és Oroszországot elkerüljük. Erre előbbivel egy csoportban, a házigazdával pedig azonos ágon vagyunk. Ezt kívántam a legkevésbé. Szlovénia erőssége attól függ, hogy a honosítások mennyire sikerülnek, így nem biztos, hogy erős válogatottja lesz. Dél-Korea is bezavarhat, mert az Ázsia-bajnokságot nem vette komolyan, így rossz helyen zárt, és emiatt csak a gyengébb kalapba sorolták. Angola és Ausztrália ellen kötelező a győzelem" - mondta a kapitány.