Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a dán Viborgtól márciusban elbocsátott Ryan Zinglersen lett az osztrák Hypo Niederösterreich új vezetőedzője. Az osztrák bajnokcsapat idén nem számolhat magyar szélsőjével, Lőwy Dóra ugyanis gyermekáldás miatt kihagyja a 2005-2006-os szezont.

A Dunaferr elleni Bajnokok Ligája-fiaskót követően március 23-án menesztette a Viborg HK nőikézilabda-csapata Ryan Zinglersent, s azonnal megindultak a pletykák a dán szakemberrel és a Hypóval kapcsolatban. Az osztrák klub kétszer váltott edzőt a 2004-2005-ös szezonban: Jurij Klimov után Mile Isakovic következett, a bajnokságot pedig már a Gunnar Prokop, Kovács Ferenc, Tanja Dzsandzsagava trió fejezte be.

Az új szakvezető (aki a 2003-2004-es szezonban a bajnoki aranyérem és a dán kupasiker mellett az EHF-kupát is elhódította a Viborggal) egyelőre egyéves szerződést írt alá a südstadti csapatnál.

"Első alkalommal próbálok szerencsét Dánián kívül, nagyon feldob a lehetőség, hogy másik nyelvterületen, egy jó csapatnál dolgozhatok" - nyilatkozta Zinglersen.

A 43 éves szakvezető a következő évadban biztosan nem számíthat a csapat két kismamájára, Anda Bilobrkre, illetve a magyar válogatott Lőwy Dórára. Anja Krivorucsko Spanyolországba szerződött, de távozott Sonata Vijunaite (Cornexi), Oxana Pal (Trier) valamint Katrin Engel (Nürnberg) is.

Az újak között található a Debrecenből Südstadtba igazolt Alina Ariton (aki férjezett nevén, Marinként szerepel majd), a kínai válogatott elsőszámú kapusa, Ju Dzse Li, a brazil válogatott Adriana Nascimento, de visszatér a csapatba Ala Matuschkowitz mellett a lützellindeni Marina Budecevic is.