Vágólapra másolva!
A hét elején ülésezett a női hivatásos kosárlabdaliga, ám a legfontosabb kérdésben nem jutottak előbbre. Azaz még mindig nem tisztázott, hány csapattal rajtolhat el a 2005-2006-os idény élvonala október elején.

A végső döntés talán július 11-én megszületik, a liga akkor határoz arról, hogy nemzetközivé duzzasztja-e a magyar bajnokságot vagy sem. Korábban a szlovák Delta Kosice, illetve a horvát ZKK Croatia Zagreb jelezte, szívesen elindulna a magyar NB I-ben, de a hírek szerint a szlovén Celje, a szerb-montenegrói Vojvodina, illetve a horvát Gospic is beszállna a versenybe.

A magyar együttesek részvétele főleg pénzügyi problémák miatt bizonytalan, a Kanizsa DKK, a Foton, valamint a Szolnoki NKK anyagi lehetőségei is behatároltak. A tavaly az NB I-ből kizárt Ventwest-Foton azonban megmenekülhet: a csapat a tervek szerint ősztől Győrött szerepelne.

A Kisalföld értesülése szerint a klub már csak a ligatanács döntésére vár, azaz ha a Női Hivatásos Alszövetség jövő héten jóváhagyja, akkor a korábban Soproni Postás, legutóbb pedig Ventwest-Foton néven szereplő csapat az NB I őszi idényétől Győrött szerepel.

"Elvileg a legfontosabb kérdésekben már sikerült megegyeznünk, így vannak játékosaink, megvan az edző is, s több győri cég is támogatja majd az együttest. Egy közülük névadó szponzor lenne. Konkrét neveket azonban egészen addig nem szeretnék mondani, amíg minden akadály el nem hárul az indulásunk elől" - nyilatkozta Szijjártó Péter elnök a megyei lapnak.

Az edző személyéről Szijjártó annyit elárult, hogy korábban soproni csapattal már nyert magyar bajnokságot. Ezzel kétszemélyesre szűkült a kör, a 2001-2002-es siker kovácsa, Farkas Sándor ugyanis már elkötelezte magát a BSE csapatához, így a szakvezető csak Saed Armaghani (1998-99) vagy Magyar András (1992-93) lehet.

A gárda a győri Széchenyi-egyetem új csarnokában játszaná mérkőzéseit.