Vágólapra másolva!
Norvégia, Izland és Szerbia-Montenegró nemzeti csapatával került egy csoportba a magyar férfikézilabda-válogatott, derült ki a 2006-os Európa-bajnokság luzerni sorsolásán.

A sorolást tekintve viszonylag elfogadható csoportba került a férfikézilabda-válogatott a jövő évi, svájci kontinensviadal csoportjainak sorsolásakor. Skaliczki László együttese a C jelű négyesbe kapott besorolást, az ellenfél az izlandi, a dán és a szerb-montenegrói nemzeti együttes lesz.

Águnkon, a D csoportban szerepel viszont az olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes horvát válogatott, illetve Oroszország, Borvégia és Portugália. A legnehezebb csoportnak a B jelű látszik, ahol Szlovákia mellett a világbajnok spanyolok, a vb-3. franciák és az Európa-bajnok németek küzdenek majd a továbbjutást jelentő helyekért.

A január 26-tól február 5-ig tartó kontinenstornának St. Gallen, Bázel, Bern és Sursee ad otthont.

"Már a továbbjutás is nagyon nehéz feladat lesz, nem is beszélve az azután esetlegesen következő mérkőzésekről. A C és D csoport alkotta ág összehasonlíthatatlanul erősebb a másiknál" - mondta az MTI-nek a szövetségi kapitány.

a 2006-os Eb csoportbeosztása
A csoport: Svájc, Szlovénia, Lengyelország, Ukrajna
B csoport: Németország, Spanyolország, Franciaország, Szlovákia
C csoport: Izland, Magyarország, Szerbia-Montenegró, Dánia
D csoport: Horvátország, Oroszország, Norvégia, Portugália