Vágólapra másolva!

A görögök sem jelentettek akadályt pólósainknak

A férfivízilabda-Világliga budapesti selejtezőjében az olimpiai, világbajnoki és Vl-címvédő magyar válogatott szombaton egy góllal legyőzte a görög csapatot.

férfi vízilabda Világliga, A csoport, budapesti selejtező, 2. játéknap:
Magyarország-Görögország 12-11 (2-2, 4-3, 3-2, 3-4)
a magyar góldobók:
Kiss G. 5, Kásás, Steinmetz Á., Varga, Biros, Fodor, Molnár, Szívós 1-1

A két gárda legutóbbi "medencerandevúját" is Kemény Dénes együttese nyerte, méghozzá a 2004-es Világliga egyesült államokbeli döntőjében, ahol 10-5-ös magyar siker született. Ám hogy kemény ellenfél következik a Hajós uszodában, arra inkább lehetett következtetni abból a verejtékes győzelemből, amelyet a csapat a 2003-as barcelonai vb elődöntőjében aratott a hellének legjobbjai fölött.

Ráadásul a margitszigeti nyitányon a görögök ha büntetőkkel is, de pénteken nyertek azokkal a spanyokkal szemben, akiket a múlt héten, a portugaletei Vl-selejtezőben csupán egyetlen góllal tudtak megverni Kásásék.

A szombati csata megnyugtatóan indult, hiszen a csapatkapitány Kásás Tamás, illetve Kiss Gergely révén 2-0-ra elhúzott a gárda. Annál riasztóbban alakult a folytatás, hiszen a vendégek előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (2-3). Szerencsére először és egyben utoljára is, hiszen 5-5 után beindult a magyar gépezet, s a 2-3 gólos előnyt tartották a házgazdák, mindenekelőtt a végül öt találatig jutó Kiss G. jóvoltából.

A 10-7-es, majd 11-8-as állás sem volt azonban elegendő a biztos sikerhez, a megtorpanó magyarokat befogták a remekül finiselő görögök. 11-11-nél, bő fél perccel a vége előtt aztán a válogatott biztos tagjai közé igyekvő Szívós Márton belőtte a nyertes találatot, így a magyar együttes az A betűjelű selejtezőcsoportban öt mérkőzésen aratott öt győzelmével, hibátlan mérleggel áll az élen.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Ahogy halad előre az idő, s egyre több a meccs, úgy csökken törvényszerűen a koncentráció. Ebből fakadnak azok a hibák is, amelyeket elöl és hátul is elkövettünk. Az persze nem baj, hogy ilyen szoros meccseket vívunk, ezzel is edződünk, az ilyen győzelmekből meríthetünk a következő mérkőzésekre."

Vasárnap a budapesti Világliga-selejtező zárómeccsét vívja a Kemény-csapat, riválisa 14.45 órától az orosz válogatott lesz.