Vágólapra másolva!
A bajnok Atomerőmű SE férfikosárlabda-csapatából a Marso-Carmo Suzuki NYKK együtteséhez szerződött Sitku Ernő, a válogatott erőcsatára. Erősített az Univer is, a kecskeméti együttes Mérész Csaba és Gémes Levente után megszerezte a litván Rytis Vaisvilát is. Horváth Ákos és Kámán Tamás Fehérvárra igazolt.

Nem kis meglepetésre a bajnok Atomerőmű SE férfikosárlabda-csapatából a Nyíregyháza együtteséhez szerződött Sitku Ernő, a válogatott erőcsatára. A 33 esztendős, 208 centis, 126-szoros válogatott erőcsatár a következő bajnokságban a Marso-Carmo Suzuki NYKK-t erősíti.

Sitku 1972.január 9-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyen született, így gyakorlatilag hazatér.

"Az okok nagyjából ugyanazok, mint amikor nemrégiben Debrecenbe igazoltam: közelebb szerettem volna kerülni szűkebb hazámhoz. Két gyerekünk van, fel szeretnénk hagyni a vándomadár életstílussal, meg aztán gondolnom kell már a játékospályafutásom utáni időszakra is. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, hiszen Pakson bajnok és kupagyőztes csapatot hagytam a hátam mögött, ráadásul a játék sem ment rosszul, így marasztaltak. Az sem titok, az Atomerőmű SE jobb anyagi kondíciókkal bír, mint az NYKK, de bízom benne, hogy Nyíregyházán is stabil A csoportos, a korábbinál meghatározóbb szerepet játszó csapat alakul majd ki" - nyilatkozta a Szabolcs Online-nak Sitku.

A kosaras a helyi Tanárképzőből szerződött 1994-ben a Honvédhoz, később játszott Szolnokon, Pakson, Debrecenben - a legutóbbi szezont pedig ismét Pakson töltötte.