Vágólapra másolva!
Nem vállalja a nemzetközi porondon való megméretést a következő idényben a bajnok Atomerőmű SE férfikosárlabda-csapata. Az NB I döntőjében a Debreceni Vadkakasokat 3-2-re legyőző paksiak anyagi és presztízs okokkal indokolták távolmaradásukat az Európa-kupától.

"Korábban hatszor is beugrottunk már valamelyik másik csapat helyett, a mostani szerepvállalásunk azonban egyrészt tízmilliós nagyságrendű lenne, másrészt úgy érezzük, hogy a harmadik számú kontinenssorozatnak nincs igazán komoly sportértéke. Ezzel tehát nem szeretnénk terhelni a szponzorainkat" - mondta Juhász Sándor ügyvezető igazgató.

A magyar színeket így már legfeljebb csak a bajnoki ezüstérmes Debrecen képviselheti ősztől, ám a hajdúságiak szereplését sem lehet még biztosra venni.

"A négy szabadkártyás helyre húsz együttes jelentkezett, de a közelmúltbeli visszalépések, illetve a Vadkakasok tavalyi részvétele a konkurens ULEB-kupában nem vet jó fényt ránk. A legalacsonyabban rangsorolt Páneurópai-kupában ugyan elindulhatnának, de azt sem a klub, sem a szövetség nem akarja" - jelentette ki Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára.

A hölgyeknél viszont a ZTE-Zala Volán együttese jelezte, mindenképpen nevez a nemzetközi kupaküzdelemre.

"A nemzetközi porondon helytállt az együttes, ráadásul az, hogy szerda-szombat ritmusban játszott a csapat, nagyon felpörgette a lányokat. Ezek után a Zala Volán a következő szezonra is nevezett az Európa-kupába!" - nyilatkozta Tóth László, a klub ügyvezetője a noikosar.hu-nak.

(MTI) / [origo]