Gretzkyvel készülnek a kanadaiak Torinóra

Vágólapra másolva!
Az élő legendának számító Wayne Gretzky vezérletével megkezdte felkészülését a címvédő kanadai jégkorong-válogatott a 2006-os torinói téli olimpiára.
Vágólapra másolva!

A tengerentúli gárda összetételét teljes bizonytalanság övezi, hiszen még nem dőlt el, hogy a bérvita miatt szünetelő profiliga (NHL) beindul-e októberben, illetve az NHL-es világsztárok részt vehetnek-e az olimpián. Így aztán most 31 olyan hokis táborozik Edmontonban, aki az előző idényt Európában töltötte, és nem volt 2004/05-re vonatkozó NHL-es szerződése.

A szakmai munkát most Gretzky vezényli. Ha a profik ott lehetnek Torinóban, akkor az egykori kiválóság a kanadai együttes igazgatója lesz, segítője volt csapattársa, Kevin Lowe, a szövetségi kapitány Pat Quinn, a Toronto Maple Leafs trénere, a másodedző pedig Steve Tambellini. Ugyanez a stáb aranyéremre vezette 2002-ben, Salt Lake Cityben a juharleveles alakulatot.

Amennyiben az NHL-esek hiányozni fognak az olimpiáról, abban az esetben Gretzky, Lowe és Tambellini tanácsadóként dolgozik, míg a kapitány Marc Habscheid lesz, akivel a csapat az idei ausztriai világbajnokságon másodikként végzett.