Vágólapra másolva!
Új alapokra helyezett Ferencváros és akár két szlovák csapat is indulhat a jégkorong Borsodi Liga következő idényében.

A fővárosi együttesben a magyar ősökkel rendelkező, kiváló svéd szakember, Patrik Urban lesz a vezetőedző. Szerződése egy plusz két évre szól. Ugyanúgy, mint az FTC új utánpótlás-nevelő klubjánál, a Budapest Starsnál a szakmai igazgatói posztja esetében.

Amint Urban elmondta: csak úgy tudja ellátni a két feladatot, hogy lemond a magyar válogatott másodedzői posztjáról, és a szövetség utánpótlás bizottsági tagságáról. "Azért vágtam bele, mert látom azt az akaratot, ami a fejlődéshez nélkülözhetetlen. Magyarországon van lehetőség fejleszteni a hokit" - tette hozzá Urban.

Ahhoz, hogy a szebb napokat látott csapat fejlődhessen, állandó fedett jégpályára van szükség. Az új elnök, Kassai György éppen ezért megegyezett a káposztásmegyeri csarnok, új néven Budapesti Koriközpont tulajdonosával, hogy a következő szezonban a gárda itt játssza hazai mérkőzéseit, és itt is edz majd.

A Ferencvárosnál az elmúlt idényben a felnőtt mellett csak junior és ifjúsági csapat működött - utóbbi kettőnek Urban elődje, Szergej Oreskin lesz a felelőse -, s emiatt az előző négy évben számos világ-, illetve európai sikert elért Budapest Stars lesz a korosztályos bázis.

Hoffmann Attila, a felnőttek frissen kijelölt 26 esztendős csapatkapitánya kitért arra, hogy a csapat magja megmarad. Cél a harmadik hely megszerzése, igaz ennek elérése az Alba Volán, a Dunaújváros és az Újpest mellett bravúrnak számítana. Az erősítésekkel kapcsolatban Kassai hozzáfűzte: mivel a meghatározó magyar játékosok foglaltak, ezért csak külföldről nyílik lehetőség az igazolásra.

A csapat távlati módon nemzetközi kupában is szeretne indulni, de elképzelhető, hogy az álom már ősszel valósággá válik. A szlovák másodosztályú Érsekújvár (Nové Zámky) és Léva (Levice) a napokban jelezte a magyar szövetségnek (MJSZ), hogy szívesen részt venne a Borsodi Ligában. Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára elmondta: amennyiben az érintett hat magyar klub, valamint a szlovák szövetség hozzájárul a szereplésükhöz, akkor lesz létszámbővítés.