Vágólapra másolva!
A cseh jégkorong-válogatottal kétszeres világbajnok Josef Augusta lett a Slovan Bratislava vezetőedzője. Az 58 éves szakember egy évre kötelezte el magát a szlovák bajnokhoz. Elődje, a szintén cseh Milos Riha nem kívánta meghosszabbítani szerződését.

"Szó sincs kalandról, mert a Slovan Európa legjobb hokicsapatai közé tartozik, s jó kezekben volt az elmúlt szezonban. Különben az edzősködés mindenhol kockázatos, hiszen, ha elmaradnak a sikerek, akkor rendszerint a tréner számlájára írják a kudarcot. Tisztában vagyok azzal, mit várnak tőlem, s rajtam nem fog múlni a pozsonyiak címvédése. Nemcsak a hazai porondon, hanem a BEK-ben is sikeresen szeretnénk szerepelni" - nyilatkozta a szakember a pozsonyi Új Szónak.

Augusta kiemelte, komoly, céltudatos csapatnak tartja a pozsonyi gárdát, segítőjének Miroslav Miklosovicot nyerte meg.

Augusta 2000-ben és 2001-ben nyert vb-t az idén is aranyérmes csehekkel. A Slovan a következő idényben indul az Európa hat legerősebb klubját tömörítő Szuperligában.

A Slovan elnök-főmenedzsere, Maros Krajcí nemcsak Josef Augusta edző 1+1 évre szóló szerződését látta el kézjegyével, hanem az AutoGroup vezetőjével is megállapodott egy komoly szponzori szerződés értelmében.

(MTI) / [origo]