Vágólapra másolva!
Nem kisebb nevet nyert meg a Vegyész RC Kazincbarcika férfiröplabda-csapata a kispadra, mint Demeter Györgyöt, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányát.

Edzőt váltott a Kazincbarcika férfiröplabda-csapata, amely Daniel Oravec helyett a szövetségi kapitány Demeter Györgyöt nevezte ki trénernek. Oraveccel a gárda három év alatt két bajnoki címet és két MK-elsőséget szerzett, s ahogy Tóth Tiborné, a Vegyész egyik ügyvezetője a klub hivatalos honlapján fogalmazott teljesen békében váltak el korábbi trénerüktől.

"Néhány hónapja már voltak tapogatózások, akkor arról volt szó, hogy Demeter György családi okok miatt mindenképpen haza akar térni Törökországból ahol csapata mindkét évben bajnoki aranyat nyert. Akkor ő úgy nyilatkozott, hogy Kaposváron szeretne edzősködni, hiszen nagyon hosszú ideig volt a somogyiaknál és a családja is ott él. Azonban a Kométánál nemrégiben kiderült, hogy másképp gondolják a szakmai munka irányítását, hiszen az öt hónap múlva Japánból hazatérő Kántor Sándor lesz a vezetőedző, míg a segítője Mészáros Péter lesz. Így ,adódott a lehetőség, és újra felvettük egymással a kapcsolatot, melynek eredménye, hogy 2005. július 1-jétől Demeter György lesz a Vegyész RC vezetőedzője" - mondta az ügyvezető

"Amikor visszajöttem, szinte mindenhol elmondtam, hogy Kaposváron szeretném folytatni a pályafutásomat. A Kométa vezetői azonban arra sem méltattak, hogy felhívjanak és közöljék velem: nem tartanak igényt a munkámra. Pedig úgy érzem, hogy tizenkét évnyi szolgálat után legalább egy hívást megérdemeltem volna. Az utóbbi években csak olyan együtteseknél dolgoztam, ahol a bajnoki cím volt a cél. Úgy érzem, hogy a Vegyésznél a következő idényben a Magyar Kupa megőrzése és az aranyérem visszahódítása lesz a fő feladatunk" - mondta az Erdemirsportól hazatért Demeter György a Somogyi Hírlapnak.