Vágólapra másolva!
Az eredeti kiírás szerinti nyitányt egy nappal "megelőzve" - a Vasas-Eger párharc első összecsapásával - már szombaton elkezdődik a rájátszásos szakasz a férfivízilabda-bajnokságban.

Az ob I mind a tizenkét csapatát felvonultató playoffban az alapszakaszbeli pozícióik alapján a 9-12., s az 5-8. helyért is külön megküzdenek egymással az érintett kvartettek tagjai, a legnagyobb érdeklődés természetesen az első négy csatáját övezi.

Az elődöntős párok tagjainak egyforma a feladatuk (8 pont begyűjtése), miközben persze a lehetőségeik már kevésbé azok: jelesül az alapetapban első, bajnoki címvédő Honvédnak vasárnap (15.30 ó, MTV) a negyedikként zárt Szegeddel szemben, az őszi és az idei meccs sikeres megvívásának köszönhetően eleve van már 4 pontja, s elegendő még kétszer nyernie a döntőbe jutáshoz, míg a csongrádiaknak négy mérkőzésen kellene győzniük a pólós üdvösséghez, ami az erőviszonyok ismeretében gyakorlatilag teljesen kizárt.

Annál kiegyenlítettebb csata várható a második és a harmadik helyezett, vagyis a Vasas és az Eger elődöntős párviadalában, miután az alapszakaszban a fővárosi és a hevesi gárda is nyert odahaza, tehát egyformán 2-2 pont birtokában vágnak neki a rájátszásnak, s ha felváltva diadalmaskodnak a folytatásban, adott esetben csak az ötödik mérkőzésen derül fény a továbbjutó kilétére.

Jobb alaphelyezésének köszönhetően mindenesetre elvben a Vasas van előnyben, hiszen először ő fogadja az Egert, méghozzá nem vasárnap, a hivatalos nyitónapon, hanem már szombat este fél 8-tól a Komjádi uszodában.