Vágólapra másolva!
Egy héten belül dönt a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége, hogy a szlovák Eperjes (Presov) csapata indulhat-e a férfi NB I 2005/06-os idényében. A testület már a keddi ülésén is foglalkozott az üggyel, az élvonalbeli együtteseket tömörítő liga azonban nem egységes: a Presov részvételét nyolcan támogatják, négyen elvetik.

Sinka László, az MKSZ főtitkára elmondta: mivel egy héten belül ismét találkozni kell a klubok képviselőivel, akkor kerül sor a szlovák szövetség által megtámogatott eperjesi kérelem végleges megtárgyalására. Ha így is marad több nemleges vélemény, akkor a Presov nem szerepelhet a magyar bajnokságban.

Az elnökség foglalkozott a versenykiírás módosításával is. Kellemes gond, hogy még négy magyar női csapat (Bajnokok Ligája: Dunaferr, EHF-kupa: Cornexi-Alcoa, Ferencváros, Győri Graboplast ETO) érdekelt az európai kupák elődöntőiben, így az NB I alapszakaszát egy héttel, április utolsó előtti hetére kitolták. A férfiaknál viszont - hogy a válogatott többet készülhessen a macedónok elleni júniusi Európa-bajnoki selejtezőre - a rájátszás utolsó köre előbb lesz, mégpedig május 22-én, s az ezt követő héten rendezik meg a Magyar Kupa négyesdöntőjét.

A testület foglalkozott a két válogatott olimpiai programjával is: alapcél, hogy a férfiak és a nők is kijussanak a 2008-as pekingi játékokra. Előbbiek kapitányának, Skaliczki Lászlónak a tervezetét elfogadták, míg a női kapitány, Németh András anyaga - szigorúan formai okok miatt - átdolgozásra vár.