Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöksége megoldást talált arra, hogy a Dunaújváros-Invitel jégkorongcsapatának játékosai ne járjanak anyagilag rosszul akkor, ha most vasárnaptól a debreceni divízió I-es világbajnokság utolsó napjáig, április 23-ig a válogatott rendelkezésére állnak.

A dunaújvárosi vezetők korábban jelezték hokisaiknak és az MJSZ-nek, amennyiben az érintettek vasárnap elutaznak a nemzeti együttes olaszországi edzőtáborába, akkor április hónapra nem kapnak pénzt a klubtól.

Kőhalmi Tibor szakosztály-elnök elmondta: mivel a jégkorongosok a klubbal állnak szerződésben, és a következő három hetet a válogatottnál töltik, így a szövetségnek kellene állni a kiesett jövedelmet.

Az MJSZ illetékesei végül hosszas tárgyalást követően megoldották a problémát, a válogatott számára elkülönített összeg egy részét csoportosítják át és osztják szét az összes kerettag - nem csak a dunaújvárosi játékosok - között.

Ezzel elhárult az akadály, hogy Szuper Levente, Horváth András, Lencsés Tamás, Szélig Viktor, Erdősi Péter, Ladányi Balázs, Orsó László, Peterdi Imre, valamint Vas Márton ott legyen vasárnap az Olaszországba induló buszon.

Akadt még egy másik téma az MJSZ-ben pénteken: az Újpest nem vállalja az április 8-ra tervezett, Hollandia elleni felkészülési mérkőzés rendezési költségeit. A szakosztály ráadásul nehezményezi, hogy Ancsin Jánost indoklás nélkül váltották le a válogatott másodedzői posztjáról.

A szövetség elnöksége úgy döntött, Székesfehérvár lesz a "beugró". A két csapat április 9-én a vadonatúj kaposvári csarnokban is megmérkőzik.

Feljutott a divízió I-be a magyar ifjúsági jégkorong-válogatott, amely a negyedik mérkőzését is biztosan nyerte a bukaresti divízió II-es világbajnokságon.

4. forduló:
Magyarország - Mexikó 13-0 (6-0, 3-0, 4-0)
gól: Mekler, Egressy 2-2, Kiss, Marosi, Szabó, Szirányi, Berta, Jobb, Galanisz, Erdélyi, Vulmann

Mexikót nem vehette félvállról a magyar együttes, hiszen az elmúlt időszakban rengeteget fejlődött, elsősorban az évenkénti több hónapos egyesült államokbeli edzőtáborozásoknak köszönhetően.

A közép-amerikai válogatott a torna nyitó körében például legyőzte a házigazda románokat, de a magyarok ellen nem volt esélye. A magyarok vasárnap a románok ellen lépnek pályára.

Ifjúsági hokisaink a horvátokat is legyőztékhttp://www.origo.hu/sport/csapat/20050324strudwickek.html?pIdx=1