Vágólapra másolva!
Csak pozitív élményekkel gazdagodott Rob Niedermayer és Jason Strudwick, a Ferencváros két kanadai jégkorongozója az alatt a közel két hónap alatt, amíg a magyar bajnokságban szerepelt. Amint a búcsúzásuk kapcsán tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon a budapesti Admirál Étteremben elmondták, egyetlen dolog bántja őket, hogy nem tudták bronzéremhez segíteni csapatukat, amely végül negyedikként zárt.

Kassai György - akinek a közbenjárásával érkezhettek a klasszisok Magyarországra - előhúzott egy-egy "FTC bajnoka" aranyérmet, és a meglepett hokisok nyakába akasztotta. Ezen kívül Niedermayer és Strudwick a klub tiszteletbeli tagja lett.

"Nagyszerű időszakot töltöttünk itt, rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Élvezetem az ittlétet" - mondta a kétszeres Stanley-kupa-döntős, tavaly világbajnok Niedermayer, aki megjegyezte: számára az volt igazán felejthetetlen, hogy kiskora óta először nyitott pályán szerepelhetett a Kisstadionban. A csatár kilenc mérkőzésen hat pontot gyűjtött, ez - amint utalt rá - nem túl sok, a bronzérem elszalasztása azonban jobban fáj neki.

Unokatestvére, Strudwick azt emelte ki, hogy a későbbi bajnok Alba Volánt velük kettőből kétszer sikerült legyőzni. "Azt sem fogom elfelejteni, hogy az egyik edzésen rendőrök vezették el a csapatot, mert a csarnok üzemeltetője nem egyezett meg a klubvezetőkkel" - mondta a hátvéd.

Strudwick hangsúlyozta, mindkettőjüket meglepte, hogy milyen magas a magyar bajnokság színvonala, és milyen ügyesek a játékosok, ezzel együtt úgy véli, jelenleg nincs olyan magyar hokis, aki képes lenne a világ legerősebb bajnokságában, az NHL-ben megállni a helyét. Majd még viccesen hozzátette: "Talán a 82 éves Hunyadvári Zoltán bácsi, a Ferencváros korcsolyaélezője, neki biztos helye lenne a tengerentúlon is."

A csapat nevében Hoffmann Attila mondott köszönetet a két kanadai légiósnak, hogy segítették a Ferencvárost, és szereplésükkel a klubra irányították a figyelmet. Az egy hét múlva elutazó Niedermayer és Strudwick végül kiemelte, nem kizárólag a sporttal foglalkoztak az elmúlt időszakban, hanem bejárták az országot, s megtekintették Magyarország nevezetességeit és megismerkedtek a történelmével is.