Vágólapra másolva!
Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az április 17. és 23. közötti debreceni divízió I-es világbajnokságra készülő keretét.

A csapat vasárnap olaszországi edzőtáborba utazik, ahonnan április 3-án tér vissza, és Székesfehérváron folytatja a munkát. Az együttes április 8-án Újpesten, másnap pedig Kaposváron felkészülési mérkőzést vív Hollandiával.

"A jól bevált csapattal, a terveknek megfelelően zajlik az előkészítő munka Debrecenben az április 17. és 23. között sorra kerülő divízió I-es jégkorong-világbajnokságra." Többek között erről tájékoztatta 25 nappal a rajt előtt a sajtó képviselőit Orendi Mihály, szervezőbizottság ügyvezető elnöke, a Debreceni Sportcentrum Kht. ügyvezető igazgatója.

Elhangzott még, hogy a torna kétnyelvű - magyar, angol - hivatalos honlapján, a www.icehockey2005.hu címen minden lényegi információt megtalálnak az érdeklődők. Gál Sándor az IBUSZ képviseletében a jegy- és bérletértékesítésről szólva elmondta: a vb-re a bérleteket március 31-ig árusítják, majd csak ezt követően indul a jegyértékesítés.

A debreceni sajtótájékoztatón nem lehetett jelen Pat Cortina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki azonban így is eljuttatott néhány gondolatot az érdeklődőkhöz. "Öt egyformának tűnő csapat szerepel a világbajnokságon, amelynek mezőnye a legerősebb az utóbbi esztendőket tekintve. Talán lesz egy gárda, amelyik fizikálisan és mentálisan kiemelkedik valamelyest a többiek közül és némi szerencsével győz, de hogy melyik lesz ez, azt nem lehet megjósolni. A norvégok, a japánok és a lengyelek a legjobbak, utánuk jövünk mi a britekkel, míg a kínaiak a leggyengébbek, de ez nem jelent semmit, ezen a tornán tényleg bárki legyőzhet bárkit, azaz a feljutás bizonyosan az utolsó napon dől majd el. Nekünk is lehet esélyünk, végül is a norvégokkal ősszel döntetlent játszottunk, ehhez azonban a maximumot kell adnia mindenkinek" - vélekedett a kanadai szakember. A kapitány továbbá elmondta, a két sérült kulcsember, Tokaji Viktor és Gröschl Tamás hiánya majdhogynem pótolhatatlan veszteséget jelent, de természetesen nélkülük is mindent megtesz majd a csapat a minél jobb szereplésért.

A vb-ről az első helyezett kerül fel az A csoportba. A debreceni illetőségű Desperado együttes a napokban készítette el a világbajnokság hivatalos dalát - címe Legyőzheted őt -, melyet a zenekar jelenlétében mutattak be a sajtó munkatársainak.

A keret:
kapusok: Budai (Alba Volán-FeVita), Szuper (DAC-Invitel)
hátvédek: Horváth A. (DAC), Kangyal (Alba Volán), Lencsés (DAC), Sille (Alba Volán), Svasznek (Alba Volán), Szélig (DAC), Szuna (Alba Volán), Tőkési (Alba Volán)
csatárok: Borbás (Alba Volán), Csibi (Alba Volán), Erdősi (DAC), Fekete (Grazer 99ers), Fodor (Alba Volán), Hoffmann (FTC), Kiss G. (Alba Volán), Kovács Cs. (Alba Volán), Ladányi (DAC), Majoross (Alba Volán), Ocskay (Alba Volán), Orsó (DAC), Palkovics (Alba Volán), Peterdi (DAC), Vas J. (Halmstad Hammers), Vas M. (DAC).