Vágólapra másolva!
Legalább 20 férfivízilabda-bajnoki, illetve Magyar Kupa-meccset, továbbá minimum három válogatott mérkőzést közvetít a Magyar Televízió az idén s a következő három évben is. Erről Martin György, az MVLSZ, és Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke írt alá megállapodást, amelynek keretében például a 2006-os budapesti pólós Világkupa találkozói ugyancsak képernyőre kerülhetnek.

Rudi Zoltán a hosszú távú együttműködés fontosságát hangsúlyozta, Martin György pedig úgy fogalmazott, hogy "a nemzet tévéje és a nemzet legjobb csapatsportága négy évre egymásra lelt".

A gyakorlati megvalósulásra az ING vízilabda ob I április elején induló bajnoki rájátszása kínálja az első alkalmat: 3-án, vasárnap 15.30-tól látható az m1-en a legjobb négy együttes összecsapás-sorozatából az alapszakasz-nyertes Honvéd és a negyedik helyre a legnagyobb eséllyel pályázó Szeged első találkozója. Április 6-án 18.30-tól az m2-n a másik két dobogós nyitóviadala, vagyis a Vasas-Eger meccs, majd 10-én, újfent délután fél 4-től, s megint csak az 1-es csatornán az Eger és a Vasas közötti második mérkőzés lesz látható. A további program még ezután véglegesül, de csak a kezdési időpontok módosulhatnak, az MTV-s közvetítés nem.

A sajtótájékoztatón részt vettek a playoffban érintett férfigárdák képviselői is. Elhangzott, hogy a Domino-Honvéd a bajnoki alapszakaszt záró szombati meccsét is nagyon komolyan veszi, le akarja győzni a Betonút-FTC-t. A pillanatnyilag még elődöntős helyen álló, vagyis negyedik Ferencváros amúgy is minimális esélyeit tovább rontja, hogy a keddi edzésen egyik legjobbja, a válogatott kerettag Katonás Gergő bokaszalag-szakadást szenvedett. A második TEVA-VasasPlaket és a harmadik helyezett Brendon-ZF-Eger párharca nagy és szoros csatát ígér, míg a jelenlegi ötödik Szeged-Beton VE nem szeretné elpuskázni a lehetőséget, hogy 12 év után ismét a rájátszás legjobb négy csapata közé jusson - ehhez az utolsó fordulóban odahaza a Szentes ellen kell nyernie.

Az eseményen a fontosabb bejelentések sorában szó esett arról, hogy a Bajnokok Ligája-negyeddöntő március 30-ai első s egyformán itthoni ütközetében érdekelt két magyar csapat részben kitért egymás elől, amennyiben a Honvéd 18.30-tól játszik a Kőér utcában az orosz Volgográddal, míg a Vasas 19.30-tól fogadja a Komjádi uszodában az olasz Pro Reccót. A keddi elnökségi ülésen a szövetség vezérkara öt pályázó közül az eddig a férfi juniorválogatottat irányító Merész Andrást választotta a női juniorválogatott szövetségi kapitányává.

A sajtótájékoztató keretében ismertette Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke és Rudi Zoltán MTV-elnök azt a közös deklarációt, amelyben felkérik a sportági szakszövetségeket, hogy egyfelől az állami támogatás biztosítása, másfelől a televíziós megjeleníthetőség végett idejében, előre jelezzék szándékukat, ha rangos világversenyt szeretnének Magyarországon rendezni.