Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos maradt, Mocsai Tamás távozott - foglalhatjuk össze az utóbbi hét "családi" történésit. A nőikézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya TF-munkája miatt nem fogadta el a horvát Lokomotiva Zagreb ajánlatát, míg fia a svájci Pfadi Winterthurtól a Bundesliga másodosztályában szereplő SG Kronau/Östringen együtteséhez igazolt.

Bár még nem dőlt el, jövőre a Bundesliga első- vagy másodosztályában folytatja az SG Kronau/Östringen férfikézilabda-csapata, a klub megkezdte az erősítéseket a 2005-2006-os évadra. Pénteken aláírta kétéves szerződését Andrej Siniak, a HSV Hamburg 86-szoros válogatott fehérorosz játékosa, aki korábban megfordult a TuS N-Lübbecke és a TBV Lemgo együttesében is.

A következő szezonban ugyancsak a csapatot erősíti majd Kevin Klier, a TSG Gross-Bieberau 20 esztendős kapusa (aki kettős igazolása révén egyben a TV Grosswallstadt játékosa is). Klier tagja volt a tavaly junior Európa-bajnokságot nyert német válogatottnak.

A hét végén a harmadik kiszemelttel is sikerült megegyeznie a Kronau/Östringennek: a klub kétéves szerződést kötött a svájci Pfadi Winterthur 62-szeres magyar válogatott játékosával, Mocsai Tamással.

A bal kezes játékos fiatalon (amíg édesapja, Mocsai Lajos a Bundesligában dolgozott) megfordult a Lemgo, a Minden és a Nettelstedt együtteseinél. "Mocsai Tamás kiváló játékos, érkezésével a csapat jobb nagyon erős lesz, hiszen Mariusz Jurasikkal, Holger Löhrrel és Marco Haukkal sok variációs lehetőség adódik" - nyilatkozta Uli Schuppler klubigazgató.

Az SG Kronau/Östringen jelenleg a Bundesliga másodosztályának déli csoportjában a második helyen áll, hátránya öt pont a listavezető Melsungenhez képest. A csapat új trénere július elsejétől az olimpiai és világbajnok Jurij Sevcov lesz.