Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK vereséget szenvedett a francia Bourges otthonában a nőikosárlabda-Euroliga két sikerig tartó negyeddöntőjének második mérkőzésén, így az 1-1-re álló párharc továbbjutója az utolsó, csütörtöki találkozón dől el Pécsen.

Eredmény, 2. mérkőzés:
Bourges (francia) - MiZo-Pécsi VSK 61-48 (13-10, 25-10, 12-10, 11-18
Bourges, 3000 néző

A keddi első mérkőzésen 70-61-re nyerő PVSK nem a legjobb előjelekkel készült az idegenbeli megmérettetésre, hiszen a szerdai éjszakát egy budapesti kórházban töltő Béres Tímeának a több mint 11 órás utazást követően, influenzája miatt ki kellett hagynia a csütörtöki edzést. Kezdéskor azonban némi gyógyírt jelenthetett, hogy - miközben Bourges-ból három napja egyetlen szurkoló sem vállalta az 1600 km-es utat a Lauber Dezső Sportcsarnokba - egy egész busznyi hívük buzdította őket a Palais des Sports du Prado lelátóján. Az otthon maradt drukkerek ezalatt a baranyai megyszékhely egyik sörözőjében 4 méter átmérőjű óriás kivetítő előtt szorítottak kedvenceikért.

Csaknem két és fél percet kellett várni az első kosárra, majd a kedden súlyos bokasérülést szenvedett Ljubica Drljacát nélkülöző franciák ragadták magukhoz a kezdeményezést. A kissé tompán játszó, 8 perc alatt mindössze 2 pontig jutó pécsiek rendre eladták a labdákat, és nem értek oda a lepattanókra.

A második negyedben Jekabsone és Reghaissia révén csakhamar 10 pontra nőtt a kiválóan védekező franciák előnye, Rátgéber László pedig hiába kereste a "nyerő embert", a dobások - még a büntetők is - rendre célt tévesztettek. A rémálomszerű első félidő végén, egy 15-0-s hazai sorozatot követően 38-20-at mutatott az eredményjelző.

Nagyszünet után a vendégek egy 10-2-es rohammal faragtak 20 pontos hátrányukból, ám a fellángolást követően újabb hullámvölgy jött, amellyel gyakorlatilag szertefoszlottak a győzelmi esélyek. A tét nélküli utolsó felvonásnak 50-30-ról vágtak neki az együttesek, a Bourges rutinosan tartotta a különbséget, és megérdemelt sikerével 1-1-re kiegyenlített.

A párharc utolsó, harmadik összecsapását Pécsett játsszák csütörtökön.

A többi párosításban a Sopront búcsúztató Gdynia otthon egyenlített a Brno ellen, a sorozatban egyedüliként veretlen Szamara fölényes valenciai diadalával elsőként jutott be a négyes döntőbe - a spanyolok mindössze 2(!) pontot dobtak a második negyedben -, míg a Vilnius hazai kudarca után óriási meglepetésre Moszkvában harcolta ki a harmadik mérkőzést.

Eredmények:
Gdynia (lengyel) - Brno (cseh) 87-72
az állás:
1-1

Valencia (spanyol)-Szamara (orosz) 45-75
a Szamara 2-0-s összesítéssel jutott be a négyes döntőbe

Dinamo Moszkva (orosz) - Vilnius (litván) 67-88
az állás:
1-1