Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-résztvevő Dunaferr és az EHF-kupa-szereplő Ferencváros nehéz helyzetben van a női kézilabda európai kupák negyeddöntőinek hétvégi idegenbeli visszavágója előtt, ugyanakkor a Győri Graboplast ETO elődöntősnek érezheti magát, de izgalmas meccs elé néz a Cornexi-Alcoa-HSB Holding is.

A Dunaferr csupán egy góllal, 27-26-ra nyert a vendég Viborg ellen, noha a második félidőben sziporkázott, majd a dánok időntúli szabaddobásból tették minimálissá a különbséget. A magyar bajnoknál a két szélső, Nagy és Lovász változatlanul sérült, ilyen állásból bravúr lenne a továbbjutás.

A Ferencváros szintén egyetlen találattal, 31-30-ra győzött az ugyancsak dán GOG Gudme ellen. Gondot jelent továbbá, hogy hét közben Tóth Tímea beteg volt, és alig edzett. A zöld-fehérekre is igaz, hogy most már egyértelműen a rivális számít esélyesnek.

A harmadik magyar-dán párharcban a Cornexi-Alcoa-HSB Holding 32-26-ra verte a Horsenst, és az idegenbeli visszavágón is fontos a maximális fegyelem. Mindkét gárda hullámzó teljesítményt nyújtott Székesfehérváron, ráadásul Szabó Edina csapata szerdán váratlanul kikapott Magyar Kupa-mérkőzésen a Bp. Kőbánya-Spartacus otthonában.

A Győrnek már nincs félnivalója, hiszen 35-22-re átgázolt a román Silcotub Zalaun.

a magyarok hétvégi programja
Bajnokok Ligája, negyeddöntő-visszavágó
Viborg HK (dán) - Dunaferr, szombat 16.15 (első mérkőzés: 26-27)

EHF-kupa, negyeddöntő-visszavágó
Silcotub Zalau (román) - Győri Graboplast ETO KC, vasárnap 10.00 (22-35)
Horsens (dán) - Cornexi-Alcoa-HSB Holding, vasárnap 14.50 (26-32)
GOG Gudme (dán) - Ferencváros, vasárnap 15.00 (30-31).