Vágólapra másolva!
Az utóbbi két mérkőzésén végleges kiállítást kapó és ezért egy találkozóra automatikusan eltiltott Rob Niedermayer játékjogának visszaállítását kéri a magyar szövetség elnökségétől a Ferencváros jégkorongcsapata.

A 31 éves világbajnokot az Újpest elleni szombati és vasárnapi összecsapáson is véglegesen kiállították, és ezért a fegyelmi szabályzat alapján egy meccset köteles kihagyni.

A ferencvárosi vezetők viszont televíziós felvételek alapján bizonyítani tudják, hogy a vasárnapi, Megyeri úti rangadón a kanadai NHL-es sztár nem okozott sérülést, hanem a vele ütközni kívánó Tolnai a palánk mellett saját felvágódó botjával verte magát arcon.

"Nevetséges, hogy rossz bírói ítélet miatt el lehet tiltani valakit. A kanadai kiválóságok azért jöttek Magyarországra, mert játszani akarnak, nem pedig azért, hogy a lelátón üljenek a játékvezető hibája miatt. Szeretnénk, ha az elnökség megtekintené az esetről készült felvételeket, és ez alapján visszaadná Niedermayer játékjogát" - mondta Kassai György, az FTC képviselője.

Hozzátette: a pályán elért eredményre vonatkozóan nincs fellebbezésük, az Újpest megérdemelten nyert. A lila-fehérek így 2-1-re vezetnek az egyik fél harmadik győzelemig tartó, 3. helyért zajló párharcban.

A fegyelmi bizottság amúgy első fokon elutasította az FTC kérvényét, de a zöld-fehérek azóta megszerezték az egyik kereskedelmi televíziós adótól a felvételeket.

Az elnökség a Kisstadionban 18 órakor kezdődő szerdai negyedik összecsapás előtt ül össze. Amennyiben az ÚTE nyer, bronzérmes, ha a Ferencváros, akkor szombaton, a Megyeri úton kerül sor a mindent eldöntő csatára..