Vágólapra másolva!
A Dunaújváros-Invitel ismét lenullázta a vendég címvédő Alba Volán-FeVitát a jégkorong ob I Borsodi Liga döntősorozatában, és így már 3-1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

döntő, 4. mérkőzés
Dunaújváros-Invitel - Alba Volán-FeVita 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
gól:
Erdősi (9.), Orsó (42., 47.)

Az hazaiak nagy vehemenciával kezdtek, mert vélhetően nem akarták, hogy az Alba Volán visszaszerezze a pályaelőnyt. A 9. percben Erdősi szépen viharzott a bal szélen, majd higgadtan cselezte ki a védők által egyedül hagyott Budait (1-0).

A székesfehérváriak ezután sem tudtak veszélyeztetni, inkább a védekezésre fektették a hangsúlyt.

A folytatásban is hatalmas volt az iram, és a két kapus magabiztosan hárított, ha éppen dolga akadt. A hazaiaktól Erdősi, Rusic és Kovács K., a vendégektől pedig Gröschl, Rusznyák és Ondrejcik került ziccerben, de nem változott az állás.

A harmadik harmad eleje Ondrejcik sportszerűtlen megmozdulása miatt DAC emberelőnnyel indult, és egy kapu előtti kavarodást Orsó zárt le góllal (2-0). Nagyobb sebességre kapcsolt a címvédő, de egy váratlan, éles szögből leadott Orsó-lövést Budai bevédte, és ezzel eldőlt a csata (3-0). A székesfehérvári kapus sorozatban harmadik mérkőzésen kapott potyagólt.

A hátralévő időben mindent egy lapra feltéve rohamozott az Alba Volán, de immár második vendégjátéka alkalmával, vagyis összesen 120 perce nem lőtt gólt Szupernek.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-1 a DAC javára.

A döntő ötödik mérkőzését csütörtökön 18 órakor rendezik Székesfehérváron.