Vágólapra másolva!
A vendég Dunaújváros-Invitel nyert a címvédő Alba Volán-FeVita ellen a jégkorong ob I Borsodi Liga négy győzelemig tartó döntősorozatának nyitó mérkőzésén.

Döntő, első mérkőzés:
Alba Volán-FeVita - Dunaújváros-Invitel 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
gól: Kövér (11.), Palkovics (25.), Holéczy (60.), illetve Peterdi (18.), Kovács K. (22.), Horváth (39.), Ladányi (55.)

A találkozó elején két emberelőnyös helyzetet hagyott ki a Dunaújváros, majd egyet az Alba Volán. A 11. percben egy rosszul visszapasszolt korongra Kövér csapott le, és nem hibázott (1-0). Még a szünet előtt egyenlítettek a vendégek: a pontlistát vezető Ladányi középre adása irányt változtatott, és Peterdi a védő szorításában betalált (1-1).

A második harmad elején gyors góllal nyitott a DAC, Kovács váratlan lövése Budai kesztyűjéről vágódott a hálóba (1-2). Később Gröschl szabálytalanul hátulról palánkra lökte Horváthot, amiért hazaiak csatára végleges kiállítást kapott. Ez azonban nem zökkentette ki az Alba Volánt, Palkovics egy bedobás után lecsapott a korongra, és közelről egyenlített (2-2).

A szlovén bíró a későbbiekben is ítéleteivel borzolta a kedélyeket, "ide-oda" tévedett. 13 másodperccel az újabb szünet előtt egy látványos ellentámadás végén a korábban arcsérülést szenvedett Horváth pontos lövése vágódott a kapuba (2-3).

A harmadik harmad hatalmas iramot és látványos játékot hozott. Támadott, hajtott a hazai gárda, de a gólt a vendégek ütötték. Ladányi távoli bombájából Budai semmit sem láthatott, s a korong védhetetlenül a bal felső sarokba vágódott (2-4). A hajrában mindent egy lapra téve rohamozott a fehérvári alakulat, de szépítenie csak 4 másodperccel a vége előtt sikerült Holéczy révén (3-4).

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Dunaújváros javára. A döntő második mérkőzését pénteken 18 órakor rendezik Dunaújvárosban.

A harmadik helyért, első mérkőzés:
Újpest-Karzol Trans - Ferencváros 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Újpest javára. A második mérkőzést szombaton 18 órakor rendezik a Kisstadionban.