Vágólapra másolva!
Huszonkét játékost mozgósított Kemény Dénes szövetségi kapitány a férfivízilabda-válogatott idei újabb, néhány napos közös felkészülésére: a vasárnaptól keddig Hódmezővásárhelyen gyakorló pólósok között - a válogatottságot erre az évre lemondó, pályafutását ősztől Itália helyett már az Újpestben folytató Varga Tamás kivételével - valamennyi athéni olimpiai bajnok megtalálható.

"A meghívottak közül egyedül a Moszkvában légióskodó Varga Zsolt nem tudott jönni, mindenki más, aki szóba jöhet majd a júliusi montreali világbajnokságon szereplő együttes tagjaként, ott lesz Vásárhelyen, így az Olaszországban játszók is" - mondta kedden a csapatával 2000-ben és 2004-ben egyformán ötkarikás aranyérmes Kemény.

A gárda vasárnap utazik el a csongrádi városba - ahol nem mellesleg a kapitány egyik segítője, Kásás Zoltán tevékenykedik néhány hónapja az ottani pólós élet fellendítése érdekében -, s még aznap este hat órakor vízbe is száll a vélhetően szegedi és szentesi játékosokkal megerősített helyi alakulat ellen.

A sportág további vidéki népszerűsítését is célul tűző bemutató mérkőzést követően hétfőn két, kedden egy edzést vezényel a szakvezető a válogatottaknak. A kerettagok számát hárommal vagy néggyel fogja csökkenti a tapasztaltak alapján, s a szűkített gárdával vág majd neki májusban a közvetlen világbajnoki felkészülésnek.

A Hódmezővásárhelyre utazók névsora:
kapusok: Gergely István (Domino-BHSE), Jászberényi Gábor (Brendon-ZF-Eger), Nagy Viktor (TEVA-VasasPlaket), Szécsi Zoltán (Brendon-ZF-Eger)
mezőnyjátékosok: Kásás Tamás (Savona, olasz), Madaras Norbert (Pro Recco, olasz), Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Hárai Balázs, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szívós Márton, Vári Attila (valamennyien Domino-BHSE), Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Varga Dániel, Vindisch Ferenc (mindegyik TEVA-VasasPlaket), Gór-Nagy Miklós, Kis Gábor, Kiss Csaba (mindhárom Brendon-ZF-Eger), Katonás Gergő (Betonút-FTC).