Vágólapra másolva!
Egy vitatott edzésidő miatt rendőrök vitték el a káposztásmegyeri Astra Zeneca Csarnokból hétfőn este Ancsin Lászlót, a Ferencváros jégkorongcsapatának játékostrénerét.

Mihók Béla, a klub elnökségi tagja arról tájékoztatott, hogy a hokisok 19 órakor megjelentek a létesítmény jegén a meghirdetett gyakorlásra, csakhogy az aréna volt tulajdonosa korábban egy másik együttesnek is eladta az edzésidőt.

"Felbukkant ugyanakkor egy amatőrgárda is, amely némi szóváltás után kihívta a rendőrséget. A helyszínre érkező hatóságiak a IV. kerületi kapitányságra szállították Ancsin Lászlót, aki állítólag túl hangosan beszélt velük" - mondta Mihók Béla, hozzátéve: az egyenruhások az öltözőben tartották a csapatot, és felírták a játékosok adatait. Később minden érintett hazatérhetett.

Mint utóbb kiderült, a rendőrség senkit sem állított elő, így Ancsin Lászlót, a Ferencváros jégkorongcsapatának játékostrénerét sem. Kassai György, az FTC képviselője elmondta: a kiérkező rendőrök az öltözőben felvették az adatokat, és egyikük jegyzőkönyvbe vette, hogy egy játékos megütötte őt. Az ügy lezártáig a ferencvárosiak a Kisstadionban tartják meg gyakorlásaikat.

Az incidens hátterében az áll, hogy az aréna jelenleg tulajdonosváltáson megy keresztül, és a régi birtokos hétfőn délben felmondta az FTC-vel kötött szerződését. Erre azért került sor, mert a tulajdonos új jegyeket akart kibocsátani a február 22-én havazás miatt elmaradt FTC-Újpest mérkőzés újrajátszására, míg a IX. kerületi klub az eredetileg 500 forintos belépők árát be akarta számítani az újakba. Az új tulajdonos ugyanakkor délután arról értesítette a Ferencvárost, hogy a szerződés él, így a hokisok jöhetnek edzeni.