Vágólapra másolva!
Az átalakított, megfiatalított magyar nőikézilabda-válogatott barátságos mérkőzésen kilencgólos győzelmet aratott az olimpiai aranyérmes, Európa-bajnoki második dán válogatott felett Dunaújvárosban.

Eredmény:
Magyarország - Dánia 29-20 (16-12)
legjobb dobók:
Ferling 8, Mehlmann 5, Tóth, Kindl 3-3, illetve Sjöberg 3

Szomorú felvezetése volt a találkozónak. A jelenlévők közösen emlékeztek a január 19-én autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitára, akinek 22-es mezét ezúttal visszavonultatta klubja, a Dunaferr.

Mindkét együttes jelentősen átalakult a decemberi, magyarországi Eb-hez képest, rengeteg fiatal kapott bizonyítási lehetőséget az új olimpiai ciklus elején. Ezen az összecsapáson debütált egyedüli szövetségi kapitányként Németh András. A Ferencváros szakvezetője 1998-ban már betöltötte ezt a posztot, azonban akkor Zsiga Gyulával közösen irányította a válogatottat. Most a társ másodedzőként segíti munkáját.

Jól kezdett a magyar csapat, remekül védekezett, s ennek eredményeként elhúzott 7-3-ra. Az újonc Borbás kiállítása alatt azonban sorozatban háromszor is betalált a legutóbbi három olimpia győztese. A dán alakulat a 19. percben egyenlített (9-9), válaszul sok cserével próbált frissíteni az új magyar kapitány - sikerrel (16-12).

A szünetet követően újabb "sor" állt fel a hazaiaknál, amely szintén hatékonyan szerepelt. Sugár kiválóan védett, fokozatosan nőtt az előny, és az 51. percben kétszámjegyűvé vált a különbség (26-16).

Németh András szövetségi kapitány:"Kezdésnek nem volt rossz, minden képzeletemet felülmúlóan szerepelt a válogatott, noha azért kisebb hibák voltak. Kíváncsi vagyok, hogy a következő két idegenbeli mérkőzésen mire lesznek képesek a játékosaim."

A két csapat szombaton Aarhusban, vasárnap pedig Frederikshavnben ismét összecsap egymással.