Vágólapra másolva!
Csütörtökön műtik Tokaji Viktort, a Dunaújváros-Invitel és a magyar jégkorong-válogatott kiváló hátvédjét, aki kedden szenvedett súlyos sérülést.

A 28 éves védő a Ferencváros kanadai világbajnok csatárával, Rob Niedermayerrel ütközött a palánknál, és ennek következtében eltörött a jobb kulcscsontja, a bal vállizma pedig elszakadt. Azonnal az Árpád úti kórházba szállították, majd rögzítőkötésekkel hazaengedték.

Tokaji szerdán Székesfehérváron járt a helyi kórházban, ahol jelezték, csütörtökön tudják megműteni. Az biztos, hogy ebben az idényben már nem léphet jégre, így - ha a klubja érdekelt lesz - a bajnoki döntőt és az április 17. és 23. közötti debreceni divízió I-es világbajnokságot is ki kell hagynia.

"Erre a két eseményre készültem egész évben, és most nem léphetek pályára. Szörnyű érzés. Szerencsétlen helyzet idézte elő a balesetet. Rossz ütemben mozdultam, a palánkra merőlegesen állt a felső testem, ráadásul összekuporodtam, amikor jött Niedermayer. Soha életemben nem szenvedtem el ekkora ütközést" - mondta Tokaji.

A 93 kg-os, 188 cm magas Niedermayer kétperces büntetést kapott megmozdulásáért, noha először Árkovics Miklós bíró nem jelzett szabálytalanságot. Beck Péter, a játékvezetői testület elnöke az esetről készült televíziós felvételek megtekintése után úgy foglalt állást, hogy a magyar mezőnyben szokatlanul nagy energiájú, ám szabályos ütközés történt.

A kanadai klasszis a találkozó után úgy nyilatkozott, nagyon sajnálja, hogy Tokaji súlyos sérülést szenvedett, és mielőbbi gyógyulást kíván neki.

Az FTC másik ásza, Jason Strudwick múlt pénteken a szintén válogatott Ocskay Gábornak okozott sérülést egy ugyancsak szabályos ütközés révén. Az Alba Volán-FeVita kiváló csatára kézközépcsont-ficam miatt kényszerül pihenőre, de jelezte, valószínűleg már a döntő első mérkőzésén, március 10-én megpróbálkozik a játékkal.

"Ha nem megy, nem erőltetem. Sajnos, biztosat nem tudok, még azt sem, hogy a vb-n szerepelhetek-e. Én azért bízom benne, hogy a fináléban, speciális kötésben már vállalhatom a játékot" - mondta Ocskay.