Vágólapra másolva!
Csütörtökön egyaránt hazai környezetben lép pályára az Albacomp férfi és a Szeviép-Szeged női csapata a kosárlabda Európa-kupa negyeddöntőjében. Nagy különbség azonban, hogy míg a fehérváriak a Moszkva Region elleni párharc első, addig a szegediek az izraeli Ramat Hasharonnal szembeni második összecsapáson lesznek érdekeltek. A női Euroligában szereplő Pécsi VSK hazai pályán biztosíthatja helyét a legjobb nyolc között.

A Szeviép-Szeged nagyon nehéz feladat előtt áll, miután a múlt heti, idegenbeli találkozón komoly vereséget szenvedett, így a négyes döntőbe jutáshoz legalább 25 ponttal kellene győznie.

"A 24 pontnyi hátrány kétségtelenül sok, ám nem tartom lehetetlennek a bravúrt. Az izraeli alakulat remek játékosokból áll, ám ők nem alkotnak igazi csapatot, így ha a meccs elejétől azt éreztetjük velük, hogy nincsenek biztonságban, egyénieskedővé válhat a játékuk, ezt pedig kihasználhatjuk" - nyilatkozott Ujhelyi Gábor, a Szeged edzője. A tréner saját csapatával kapcsolatban megjegyezte, mindkét centere, Kajdacsi Judit és Russai Petra is sérült, ami tovább nehezíti a dolgukat.

Az Albacompra, ha lehet még komolyabb erőpróba vár, hiszen a Moszkva Region hihetetlenül erős játékoskerettel rendelkezik, még veretlen a mostani kiírásban, a nagyon jó orosz bajnokságban pedig a negyedik helyen áll. A fehérváriak azért megpróbálják majd megtörni ellenfelük győzelmi szériáját, s igyekeznek előnyt szerezni a jövő csütörtöki oroszországi visszavágóra.