Vágólapra másolva!
Három mérkőzéssel a rájátszás vége előtt két dolog már tisztázódott a magyar jégkorong-bajnokságban. Az Alba Volán-FeVita ugyan hazai környezetben büntetőkkel alulmaradt az UTE-Karzol Transszal szemben, de a megszerzett egy ponttal már biztosan döntős, míg a hazai jégen 4-0-s vereséget szenvedő Ferencváros elbúcsúzhat aranyérmes álmaitól.

Hat percre lett volna szüksége az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapatának ahhoz, hogy ne csupán döntőbeli helyét biztosítsa be az Újpest elleni bajnokin, de megnyerve a rájátszást hazai pályán kezdhesse majd meg a finálét.

A székesfehérvári együttes az első harmadban meg is szerezte a vezetést Simon találata azonban elég sok vihart kvart, hiszen Incze játékvezető előbb érvénytelenítette a találatot kisles miatt, majd mégis megadta a találatot. A lilák a hajrában Vladimir Dubek révén egyenlítettek, majd a gól nélküli hosszabbítás után 2-0-ra megnyerték a büntetőpárbajt.

Veresége ellenére a fővárosi együttes ugyanakkor még bekerülhet a fináléba, ehhez az szükséges, hogy a hátralévő két,. Ferencváros elleni összecsapást a rendes játékidőben megnyerje, a DAC pedig ne szerezzen pontot pénteken az Alba Volánnal szemben.

Egyelőre azonban a másik Fejér megyei együttes van előnyösebb helyzetben, a DAC-Invitel, ugyanis az új tréner, Robert Spisak vezetésével a keddi játéknap másik párharcában magabiztos győzelmet aratott az FTC felett.

Az első harmadban 10 percig tartotta csapatát Ferjo, a hazaiak kapuvédője, ekkor Kovács találatával a vendégek szereztek vezetést. A harmad végén sérülés borzolta fel a kedélyeket, a Fradi NHL-klasszisa, a a kanadai Rob Niedermayer ugyanis csúnyán palánkra kente Tokaji Viktort, akinek eltörött a jobb kulcscsontja, a bal kulcscsontjánál pedig vállizomszakadást szenvedett, emiatt biztosan nem szerepelhet az áprilisi, debreceni Divizió I-es világbajnokságon.

Hatalmas lendülettel kezdte a második harmadot Fradi, Hoffmann egy okos közbeszúrással a kapuvasat találta el, ám újra a 10. perc hozott fordulatot, ekkor Kaszala fonák emeléssel növelte az újvárosiak előnyét. (0-2). A harmadik harmadban még Vas Márton, majd Borsos is betalált, beállítva ezzel a 4-0-s vendégsikert.

Pénteken az Újpest látja vendégül a Ferencvárost, a DAC pedig az Alba Volánt, míg szombaton a nagy havazás miatta február 22-én elmaradt Ferencváros-Újpest mérkőzést pótolják.

eredmények, rájátszás a döntőbe jutásért
FTC - DAC-Invitel 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)
gól:
Kovács, Kaszala, Vas M., Borsos

Alba Volán-FeVita - UTE-Karzol Trans 1-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0) hosszabbítás után, büntetőkkel: 0-2
gól:
Simon Cs (10.), illetve Dubek (54.)

a bajnokság állása:

gy

gyh

vh

v

gk

p

1.

Alba Volán

5

2

2

2

36-19

21

2.DAC512339-2919
3.

Újpest

232325-3114
4.Ferencváros211615-369

(A győzelemért 3, a hosszabbításban vagy büntetőkkel kivívott sikerért 2, a büntetőkkel elszenvedett vereség után 1 pont jár.)

[origo]/(MTI)