Vágólapra másolva!
Edzőt váltott az utóbbi hetekben váratlan vereségeket szenvedő Dunaújváros-Invitel, míg a jégkorong ob I-ben címvédő Alba Volán-Fevita számára rossz hír, hogy egyik legjobbja, Ocskay Gábor súlyos kézsérülése miatt három-nyolc hétig nem léphet pályára.

A dunaújvárosiak korábban biztosan őrizték második, döntőt érő helyüket, azonban az elmúlt időszakban annyi pontot veszítettek, hogy veszélybe került a finálé. Emiatt aztán a klubvezetés úgy döntött, hogy a svéd Björn Ferbert az utánpótláscsapathoz irányítják, míg a korábban a csapatnál dolgozó szlovák Robert Spisak veszi át a felnőtt gárda irányítását az idény hátralévő részében.

"Ezt az eredménytelenséget már nem lehetett bírni. Azzal a céllal hozzuk vissza Spisakot, hogy lelkileg rázza fel a játékosokat, és jussunk be a döntőbe" - mondta Kőhalmi Tibor szakosztályvezető.

Az előző évadban Kassán, nyártól novemberig pedig Trencsénben, a helyi élvonalbeli alakulatoknál dolgozó Spisak 1998-ban és 2000-ben bajnok lett a Dunaújvárossal, s most már a vasárnap esti edzést is ő vezeti.

A másik Fejér megyei klub, az Alba Volán viszont három-nyolc hétig nem számíthat Ocskay Gáborra, aki a Ferencváros elleni pénteki mérkőzésen jobb kézfejsérülést szenvedett. A kiváló csatár - aki a szezon elején szívproblémákkal küszködött, de visszatérése óta egyre inkább formába lendült - a kanadai NHL-es Jason Strudwickkal ütközött, és a palánkhoz szorult a keze. Ennek következtében kiugrott az egyik kézközépcsontja, s most gipszet kapott. A visszatérést nem lehet siettetni, mert félő, hogy a sérült szalagok és erek miatt elhal a csont. Id. Ocskay Gábor, a játékos édesapja, szakosztály-igazgató a távirati irodának elmondta, Strudwick teljesen szabályosan ütközött fiával, a palánkkal való találkozás volt fájó.

Bár a székesfehérvári gárda matematikailag még nem számít döntősnek, de nagy az esély, hogy ott lesz.

Az ob I Borsodi Liga állása:
1. Alba Volán 20 pont/10 mérkőzés
2. DAC 16/10
3. Újpest 12/9
4. FTC 9/9

Ami a hátralévő menetrendet illeti, kedden az FTC fogadja a Dunaújvárost, az Alba Volán pedig az Újpestet. Pénteken az Újpest látja vendégül a Ferencvárost, és a DAC az Alba Volánt. Szombaton pedig a Ferencváros ismét összecsap fővárosi riválisával.

Matematikailag még az FTC-nek és az Újpestnek is van esélye a döntőbe kerülésre, hiszen az alapjátékidőben, 60 perc alatt elért győzelmek három pontot érnek.