Vágólapra másolva!
Április 26-án az ausztriai A csoportos világbajnokságra utazó és készülő kanadai hokiválogatott játszott volna barátságos mérkőzést a magyar nemzeti csapattal. Az összecsapás azonban nem jön létre, a vendégek - csütörtökön keltezett e-mailben - mondták le a találkozót, időpont-egyeztetési problémákra hivatkozva.

Tavaly után idén nem látogat el hazánkba a valamennyi - olimpiai, világbajnoki és Világkupa - címet védő szupercsapat, amelynek minden bizonnyal ezúttal is Wayne Gretzky lesz a menedzsere. Az együttesben a legutóbbi hírek szerint Mario Lemieux, a Pittsburgh Penguins tulajdonos-csapatkapitánya is szerepelni fog.

Az elektronikus levelet Scott Salmond, a kanadai szövetség menedzsere címezte magyar kollégájának, Mach Józsefnek, s abban elnézést kért a kényelmetlenségért, amit a mérkőzés lemondása okoz a magyar házigazdáknak. Az üzenet szerint az április 30. és május 15. közötti ausztriai világbajnokság előtt olyan kötelezettségei vannak a kanadai csapatnak, amelyek nem teszik lehetővé a budapesti látogatást.

Ch. Gáll András