Vágólapra másolva!
Fehéroroszország, Németország, Szlovákia és Svédország jelentkezett a 2010-es jégkorong-világbajnokság megrendezésére. A kandidálók szerdán ismertették terveiket a nemzetközi szövetség (IIHF) zürichi székházában.

Az először pályázó beloruszok Minszkben új pályát építenének, s a fővárostól 50 km-re fekvő Zsodzsina adna még otthont a mérkőzéseknek. Az eddig hatszoros vb-házigazda németek Európa legnagyobb hokicsarnokában, a 18 500 férőhelyes KölnArénában, valamint Mannheimben kívánják megtartani az összecsapásokat.

Szlovákia - önálló államként - szintén nem volt még vb-rendező. A pozsonyi új, 12 ezres csarnok mellett a felújítandó és kibővítendő kassai pályán lennének a meccsek. A svédek, akik már kilencszer adtak otthont jégkorong-világbajnokságnak, Stockholm és Linköping városába szánnak mérkőzéseket. Az IIHF május 13-án vagy 14-én dönt a helyszínről az idei vb-t rendező Ausztriában.

Jövőre Riga, 2007-ben Moszkva és Szentpétervár, 2008-ban a kanadai Québec City és Halifax, 2009-ben pedig Zürich és Bern lesz a házigazda.