Vágólapra másolva!
A hazai győzelem után Saguntóban is nyerni tudott a Dunaferr nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája 4. fordulójában, a 33-26-os siker azt jelenti, az együttes nagy lépést tett a negyeddöntőbe jutásra.

eredmény, Bajnokok Ligája, A csoport, 4. forduló
CBM Astroc Sagunto (spanyol) - Dunaferr SE 26-33 (13-17)
Sagunto, Norte del Palancia, 500 néző
v.: M. Nacevski, D. Nacevski
gól: Medved 9/2, Oncina 4, Mangué 4/2, Puche 3/2, Macarena 2, Rubio 1, Rocío 1, Cuadrado 1, Nuria Bensal 1, illetve Radulovics 9/2, Nagy 8, Bohus 4, Ferling 4, Pigniczki 3, Kindl 3, Pálffy 2.

Kulcsár Anita tragikus balesete óta először lépett pályára a Dunaferr nőikézilabda-csapata, Kiss Szilárd tanítványaira ráadásul egy hosszú utazás utáni kemény összecsapás várt Spanyolországban. Az Astroc Sagunto elleni összecsapás helyszíne nem a jól megszokott valenciai csarnok, hanem az attól mintegy 30 kilométernyire északnyugatra fekvő kisváros, Sagunto sportlétesítménye volt.

A spanyol városka - amely Saguntum néven Hannibal révén a második pun háború idején vált ismertté - álmos közönségét az újvárosi Red Alert szurkolói próbálták felrázni, szerencsére volt is okok az örömre.

A mérkőzést vállalni tudta a hátfájásra panaszkodó Nagy Ivett is, aki Radulovics Bojanával együtt pazar játékot produkált. Az első negyedóra alatt fej-fej mellett haladtak a csapatok, 6-5-ös spanyol, vezetésről azonban a Nagyék a 18. percre 10-7-es előnyhöz jutottak. A kapuban Pálinger is extázisban védett, három hetest is hárított az első 30 percben, így megnyugtató, 17-13-as Dunaferr-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Félidőben minden bizonnyal felhívta a szakvezetés a lányok figyelmét a fokozott koncentrációra, hiszen a hazai összecsapáson a spanyolok is hasonló első játékrészt produkáltak. Akkor Medvedék összezuhantak a második játékrészre, Radulovicsék ezúttal viszont nem.

A 37. percben 20-15, a 40. percben már 22-16 volt a vendégcsapat javára, a Sagunto egy csoportkörre való hetes rontott, a Dunaferr még kettős hátrányban sem roppant össze, s a továbbjutás szempontjából hihetetlenül értékes, 33-26-es győzelmet harcolt ki.

A csoport másik találkozóját, az Ikast-Buducnost összecsapást vasárnap játsszák.